autovit.ro

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013

Intre 24 si 26 mai, cele doua domenii Grand Hotel Villa d’Este si Villa Erba de pe malul lacului Como vor fi iarasi transformate intr-o scena pe care vor defila cele mai spectaculoase automobile si motociclete din trecut, precum si cele mai extravagante concepte ale prezentului. Vorbim in cele ce urmeaza despre un eveniment legendar la care ar trebui sa participe macar o data in viata fiecare pasionat al vehiculelor motorizate.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este a fost organizat pentru prima data in anul 1929, iar in prezent este considerat unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume. Pe parcursul intregului week-end sunt organizate mai multe competitii si expozitii pentru pasionatii atat de masini cat si de motociclete de epoca.

Villa_2

Concorso di Motociclette va avea loc si in acest an pe domeniul Villa Erba, nu departe de Hotelul Cornt din Cernobbio. Programul va incepe cu o parada a motocicletelor impartite in cinci categorii diferite (in functie de perioada si design), iar participantii vor defila in tinute de epoca. Tot la Villa Erba va fi organizata si o expozitie prin care se vor sarbatori 90 de ani BMW Motorrad, iar printre modelele expuse se numara prima motocicleta BMW din istorie (BMW R 32) si chiar revolutionarul model BMW K 1. Programul va fi completat cu o alta expozitie speciala pe domeniul de la Villa Erba prin care se vor sarbatori “60 de ani Corvette” si va fi prezentat avionului istoric Klemm KL 25. Si in acest an, renumita casa de licitatii RM Auctions va fi invitata la Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Astfel aproximativ 45 de masini deosebite vor fi licitatie la evenimentul de sambata seara de la Villa Erba, printre care se numara un exemplar Bugatti Type 57 Ventoux (1937) sau chiar un Pininfarina Ferrari 330 GTC (1966).

Dar ca in fiecare an, punctul culminant al Concorso d’Eleganza va avea loc la Grand Hotel Villa d’Este, acolo unde 52 de automobile superbe si rare ale artei auto vor defila prin fata juriului si vor incerca sa castige mult ravnitul trofeu. Printre favoritele din acest an se numara:

Villa_3

Aston Martin DB4GT Zagato (1961)

La uzina din Newport Pagnell au fost produse doar 19 exemplare ale acestei masini sport extraordinare, echipate cu caroserie Zagato realizata manual. Constructia usoara, utilizarea plexiglasului si interiorul spartan au permis ca masa proprie sa fie de numai 1.225 kg. In anul 1961, patru exemplare ale acestui model foarte usor au fost construite cu scopul precis de a fi utilizate pe circuit. Dupa o cariera plina de evenimente in motorsport, inclusiv participari cu Jim Clark si alti piloti de top, DB4GT Zagato cu numarul de inmatriculare 2 VEV a fost trimis spre restaurare in anul 1993. Dupa doi ani in care s-a pus multa pasiune in acest proiect, Aston Martin a readus automobilul la starea sa originala din 1963. Exemplarul a fost cumparat de actualul proprietar in anul 1971.

Villa_4

Lamborghini 350 GTV (1963)

Ferruccio Lamborghini a avut un vis, sa construiasca, pe langa tractoarele sale de succes, masini sport veritabile, care sa dea de gandit marilor rivali din Maranello. Primul pas spre realizarea acestui vis a venit sub forma prototipului 350 GTV, care si-a lasat amprenta asupra lumii auto cu ocazia Salonului Auto de la Torino, in 1963. Cu designul realizat de Franco Scaglione, precursorul primei masini sport de serie Lamborghini (350 GT) a fost atractia principala la Torino, nu in ultimul rand, datorita motorului V12 creat de Giotto Bizzarrini. In prezent, Lamborghini 350 GTV este vopsit verde metalizat si este in stare perfecta de functionare.

Pe lista participantilor la concursul de eleganta se mai afla si alte masini emblematice pentru lumea auto, astfel competitia din acest an este mai apriga ca niciodata. Si nu este exclus ca in cadrul acestui eveniment de amploare, vreun constructor auto sa prezinte ori un concept ori un model de serie. Asa ca vom reveni cu un rezumat al week-end-ului clasic petrecut pe malul lacului Como.

Pana atunci ce masina credeti ca va castiga editia din acest an a Concorso d’Eleganza Villa d’Este?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)