autovit.ro
B SECTIUNI

Concurs de Eleganta la Castelul Peles

Sub Inaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al Romaniei, sambata, 16 iunie, la Sinaia, au putut fi admirate o serie de masini de colectie care efectiv iti taiau rasuflarea…

Domeniul Regal Sinaia a fost gazda celei de-a doua editii a Concursului de Eleganta, un eveniment care reediteaza anual cu vehicule istorice Concursul de Eleganta si Confort organizat in anul 1935 de Automobil Clubul Regal Roman (A.C.R.R).

In zilele noastre competitia este organizata de Retromobil Club Romania, iar evenimentul s-a bucurat de prezenta ASR Principele Radu al Romaniei care a sosit la eveniment la volanul unui spledid vehicul istoric Volvo 244 GL (1976).

Juriul international al concursului a avut o misiune extrem de dificila, cele 40 de automobile participante fiind toate intr-o stare impecabila.

Cine sunt castigatorii?

Castigatorul editiei din acest an a fost declarat automobilul Chevrolet Corvette C1 (1959) apartinand dlui Adrian Budac. La cele sase categorii ale concursului castigatorii au fost urmatorii:

Antebelic Cabriolet / Coupe – Dodge DG 8 (1931 – Danciu George),  

– Antebelic Sedan – Rolls Royce Phantom II Brewster (1934 – Oldtimer Studio),

– Postbelic Cabriolet  – Mercedes 280 SL (1970 – Dan Bengescu),  

– Postbelic Coupe – Dodge Challenger (1974 – Florian Marin),

– Postbelic Sedan – Renault 12 TL (1970 – Horatiu Popa),

– Fabricat in Romania – Dacia 1300 (1972 – Ovidiu Magureanu).

Daca v-au placut aceste adevarate masini de colectie si vreti sa aflati povestea unora dintre bijuteriile care au participat la concursul de la Sinaia, va astept cu comentarii…

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)