autovit.ro

Cresc înmatriculările pentru mașini electrice și plug-in hybrid în România

În România au fost înmatriculate 195 de automobile cu propulsie electrică și plug-in hybrid în primele trei luni ale anului 2018. În aceeași perioadă a anului 2017 a fost înmatriculate doar 11 automobile de acest tip.

ACEA (Asociația Constructorilor de Automobile din Europa) a dat publicității un raport despre înmatriculările de mașini electrice, plug-in hybrid și hibride în Uniunea Europeană în primele trei luni ale anului în curs.

România are una dintre cele mai mari creșteri din UE la acest capitol. De la începutul anului, în țara noastră au fost înmatriculate 195 de automobile electrice și plug-in hybrid, o creștere de aproape 1700% comparativ cu primele trei luni ale anului 2017, când doar 11 automobile de acest tip au fost puse în circulație.

Înmatriculările de automobile hibrid fără încărcare la priză sunt în creștere în întreaga Europă. Dacă în România au fost înmatriculate 765 de automobile hibride în primele trei luni ale anului 2018, în toată Europa cifra este de 139.556 automobile cu propulsie hibridă, o creștere de 25% față de primele trei luni ale anului trecut. În ceea ce privește automobilele electrice și plug-in hybrid, la nivel european au fost înmatriculate 32.566 automobile electrice și 37.332 mașini plug-in hybrid. Ambele categorii înregistrează creșteri semnificative.

ACEA a mai raportat și numărul de înmatriculări pentru automobile diesel și benzină. În România se observă o creștere a preferinței pentru autombilele pe benzină cu 14.124 de unități înmatriculate în primele trei luni, în timp ce automobilele diesel au înregistrat o creștere de 7.5%, semnificativ mai scăzută ca în anii anteriori.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)