autovit.ro

Cum evaluati generatia anterioara BMW seria 3?

Cunoscuta sub indicativul E90, generatia anterioara a sedanului BMW seria 3 este in acest moment la mare cautare pe piata autoturismelor second hand, o dovada fiind numeroasele oferte postate pe Autovit.ro.

Zilele trecute analizam cam ce masini second hand mai cumpara romanii si am observat ca BMW seria 3 este una dintre primele optiuni ale clientilor aflati in cautarea unei berline premium. Chiar daca rezultatul era oarecum previzibil avand in vedere buna imagine a marcii bavareze pe piata auto nationala, indemnat de curiozitate am efectuat un test cu un exemplar 318d dotat cu pachet M Sport….

De la bun inceput trebuie spus ca aceasta a cincea generatie BMW seria 3 este si acum un model deosebit de performant pentru timpurile noastre, asta cu toate ca anul trecut BMW a introdus o noua generatie care a ridicat mult stacheta in privinta eficientei la rulare.

Pe parcursul testului am fost impresionat in primul rand de feeling-ul la condus: pozitie joasa la volan, scaunele profilate sport cu sustinere laterala, instrumentarul de bord plasat intuitiv si reglajele ample care se armonizeaza perfect cu tinuta de drum. Normal pe lista de aprecieri mai trebuie adaugate stabilitatea la viteze de top, confortul la rulare asigurat de suspensie, precum si raspunsul prompt al propulsorului turbodiesel.

Am citit o serie de review-uri ale utilizatorilor unui astfel de autoturism si am remarcat ca foarte multi se declara multumiti de gradul de siguranta, precum si de rata scazuta a viciilor de fabricatie, valoarea remanenta consistenta in situatia unei revanzari ori rezistenta la uzura a materialelor folosite la interior. Si pot spune ca desi modelul de test avea un an vechime si un rulaj de aproximativ 20.000 km, interiorul era ca nou… Mai mult, nici la rulare nu am sesizat zgomote cauzate de slabirea sistemelor de prindere ale unor ornamente interioare ori vibratii de la sistemul de suspensie.

La polul opus, utilizatorii au semnalat ca spatiul este cam limitat pentru pasagerii care calatoresc pe bancheta, asta cu toate ca mie personal mi s-a parut suficient. Un alt punct nevralgic mentionat de catre utilizatori ar fi costurile de intretinere cam ridicate, insa vorbim despre un autoturism premium.

Cei care se orienteaza catre un BMW seria 3 ar trebui sa tina cont ca tractiunea pe puntea spate necesita anumite abilitati din partea soferului in momentul rularii pe suprafete cu aderenta mai scazuta, asta cu toate ca am observat ca electronica intervine rapid si efectueaza aproape instantaneu o serie de corectii.

Voi ce parere aveti despre E90? Care credeti ca ar fi punctele forte si cele slabe ale generatiei anterioare BMW seria 3?

31 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)