autovit.ro

Cum puteti reduce consumul masinii

Rob Huff, pilotul Chevrolet din WTTC si Ian Halleran, directorul departamentului de servicii post-vanzare al Chevrolet au pregatit o serie de sfaturi pentru reducerea consumului de carburant. 

 Nu incarcati masina fara motiv

Prima masura este sa va debarasati de toate lucrurile uitate prin masina si care nu va sunt absolut necesare: lanturi de iarna, pantofi, carti, jucarii, echipament de sport, etc. Trebuie sa cautati bine pe sub scaune, prin torpedou, in spatiile de depozitare pentru obiectele de mici dimensiuni, precum si prin portbagaj. Tineti cont ca fiecare gram indepartat ajuta la economisirea de carburant!

Acelasi lucru este valabil si pentru exteriorul masinii, astfel ca se recomanda demontarea portbagajului amovibil (cutia de transport) ori suportii pentru biciclete atunci cand aceste accesorii nu sunt folosite, deoarece afecteaza aerodinamica si implicit consumul. Alte sfaturi care conduc la o scadere a consumului de carburant ar mai fi respectarea intervalelor de revizie si verificarea periodica a presiunii in pneuri.

Nu “calcati“ frana nejustificat si nu demarati “in tromba“

Fiecare utilizare a franelor inseamna o pierdere a energie, astfel se impune evitarea manevrelor de franare care nu sunt necesare. In plus atunci cand va deplasati in panta, in loc sa utilizati pedala de frana se recomanda folosirea franei de motor pentru a mentine sau a reduce viteza. In modul acesta nu veti consuma absolut deloc carburant. Daca nu este nevoie sa accelerati imediat, nu apasati pedala de acceleratie la maximum. In majoritatea cazurilor este suficient sa o apasati usor pentru o crestere progresiva a vitezei de deplasare.

Nu exagerati cu aerul conditionat

Mai trebuie sa tineti cont ca functionarea sistemului de aer conditionat, precum si ventilatia, implica consum de carburant. In plus, geamurile deschise afecteaza aerodinamica autoturismului pe masura ce viteza creste. Astfel trebuie sa gasiti echilibrul perfect intre utilizarea sistemului de aer conditionat si deplasarea cu geamurile deschise.

Specialistii Chevrolet mai recomanda sa nu supraalimentati rezervorul de carburant, asa ca opriti-va la primul sau la al doilea sunet specific al pistolului pompei de carburant. In plus merita sa opriti motorul cand stationati si incercati sa evitati pe cat posibil deplasarile pe distante scurte si opririle dese.

Ne puteti ajuta cu completarea acestei liste? Voi ce solutii aveti?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)