autovit.ro

Cum să îți vinzi mașina repede și la un preț bun

Dacă ai o mașină second hand pe care vrei să o vinzi, probabil că vrei să obții un preț cât mai bun pentru aceasta și îți dorești să-i găsești cât mai rapid un proprietar. Pentru că site-urile de anunțuri auto abundă în oferte care mai de care mai variate, probabil că simți că ar trebui să faci ceva special pentru a atrage cât mai mulți potențiali cumpărători. Și ai dreptate! 

În general, o persoană care își caută o mașină pe o platforma online tinde să își facă o primă impresie despre acel vehicul în doar câteva secunde. Astfel, pentru a te asigura că produsul tău stârnește interesul potențialilor clienți, trebuie să te asiguri că faci totul ca la carte și că te folosești de toate resursele pe care le ai la dispoziție pentru a-l convinge pe client că mașina ta este ceea ce el are nevoie. 

În cele ce urmează, îți vom oferi cinci sfaturi prin care să îți poți vinde mașina într-un timp scurt și la un preț cât mai bun.

Vanzarea unei masini

     1.Cunoaște-ți mașina

Pentru a putea cere un preț corect pentru mașina ta și pentru a te asigura că nu ești pus în situația în care clientul găsește defecte de care tu nu știai, este important să cunoști starea generală a autoturismului dar și problemele pe care le-ar putea avea. Nu te baza strict pe partea estetică și află dacă mașina este în parametri optimi și în ceea ce privește starea tehnică. 

Pentru a fi sigur că mașina nu are probleme de care nici măcar tu nu știai, este important să o duci la o inspecție înainte de vânzare, în care să identifici eventualele probleme și să-l liniștești pe cumpărător, oferindu-i confirmarea că achiziționează un vehicul fără defecte ascunse. 

Citește și: Cum intretii masina corect pentru o valoare mai mare la revanzare

Cum vand masina repede

     2. Culege informații despre mașină 

Atunci când scoți la vânzare o mașină second-hand, trebuie să exploatezi la maximum fiecare detaliu care poate face produsul mai atractiv pentru un cumpărător și să îi crești prețul corespunzător. De aceea, este extrem de important să aduni toate informațiile despre mașină, precum: înregistrările de service, titlul de proprietate, contractul de vânzare-cumpărare anterior, dovezi pentru confirmarea numărului de kilometri, dar și aspecte care țin de dotările opționale (scaune de piele, navigație, sistem de climatizare, scaune încălzite, etc.), pentru a o putea vinde la un preț corect. 

Acest lucru te va ajuta atât pentru a crește prețul vehiculului, cât și pentru a avea argumente mai bune în timpul procesului de negociere, dându-ți posibilitatea de a justifica prețul prin dotări și documente. 

     3. Verifică-ți competitorii

Atunci când scoți la vânzare un vehicul, probabil că există deja alte modele identice sau aproape identice, care își caută un nou proprietar. Acestea diferă în preț și poți găsi modele mai ieftine sau mai scumpe decât prețul stabilit pentru mașina pe care îți dorești să o vinzi. Este important să verifici acele anunțuri și să înțelegi motivele pentru care vânzătorii au decis să vândă mașina la acel preț.

Astfel, vei evita situația în care vei ajunge să ceri prea puțini bani pentru mașina ta, dar și pe aceea în care suma cerută va fi mult prea mare, iar cumpărătorii vor fi alungați de prețul inexplicabil de ridicat. 

Citește și: Ce acte sunt necesare pentru a cumpara, vinde si inmatricula o masina 

Pasi de urmat pentru vanzarea unei masini

     4. Postează un anunț online convingător 

Deoarece, în zilele noastre, majoritatea mașinilor second-hand sunt vândute prin intermediul platformelor online, este important să îți asiguri și tu prezența pe un astfel de site și să concepi un anunț care să convingă și care să creeze o bună primă impresie. Asigură-te că anunțul conține toate detaliile mașinii și că fotografiile făcute îi scot în evidență toate calitățile. 

Atunci când scrii anunțul, asigură-te că structurezi foarte bine informația. Începe cu o scurtă descriere, în care să prezinți plusurile mașinii. Continuă prin a explica de ce ai decis să vinzi mașina, postează prețul și specifică dacă acesta este negociabil sau nu. De asemenea, asigură-te că îi faci mașinii fotografii cât mai multe și mai detaliate, în care să cuprinzi interiorul, exteriorul, bordul sau motorul, iar dacă există mici imperfecțiuni, nu uita să le surprinzi în poze. 

Ce trebuie sa fac pentru a vinde masina

     5. Oferă un test drive

Dacă un potențial cumpărător ți-a văzut anunțul de vânzare a mașinii și dorește să vă întâlniți, asigură-te că ai toate răspunsurile cu privire la eventualele întrebări ale acestuia și oferă un test drive. Totuși, înainte de a-i oferi clientului cheile, solicită-i buletinul și permisul de conducere pentru a le fotografia, și du mașina pe o stradă necirculată. Stai mereu pe scaunul din dreapta și nu îi permite clientului să plece singur cu mașina, indiferent de promisiunile făcute de acesta. 

Fii comunicativ pe parcursul deplasării și profită de moment pentru a-i povesti clientului mai multe despre calitățile mașinii și despre piesele schimbate sau alte îmbunătățiri aduse acesteia. În cazul în care potențialul cumpărător se anunță încântat de mașină, însă vrea, totuși, să facă o verificare la service, acceptă. 

Este foarte simplu să vinzi o mașină într-un timp scurt și la un preț bun dacă îți cunoști bine produsul și dacă ai informații concrete despre concurență. Fii organizat și acordă atenție fiecărui detaliu, pentru a te bucura de o vânzare reușită. 

Sursa Foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)