autovit.ro

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din mașină

Dacă interiorul mașinii tale a prins un miros neplăcut atunci experiența pe care o ai zi de zi la volan poate fi una extrem de neplăcută. Sunt multe lucruri care pot fi făcute pentru a îmbunătății mirosul mașinii tale, de la curățenie generală la scoaterea petelor de pe tapițerie. Iată câteva sfaturi utile pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașină.

 

  1. Începe cu operațiunea clasică de spălare la exterior și la interior. Însă, înainte de a curăța interiorul caută atent orice urmă de mizerie. Verifică sub scaune, în buzunarele din spatele scaunelor, în jurul scaunului de copil (dacă ai unul) și în portbagaj. Aruncă orice poate aduce mirosul neplăcut.
  1. Curăță cu o cârpă moale și substanță specială toate suprafețele de la interior. Nu uita de torpedo. Scoate toate obiectele din el și curăță temeinic suprafața.
  1. Utilizează o perie moale pentru a curăța tapițerie de praf și mizerie, înainte de a utiliza aspiratorul. Nu uita de zonele dintre perne sau la îmbinarea dintre spătar și sezut, unde se adună foarte multă mizerie.
  1. Utilizează un aspirator pentru interior. Înainte de a face această operațiune scoate toate preșurile din mașină și stropeștele cu o subtanță specială care elimină mirosurile neplăcute (se găsesc în comerț). Aplică același tratament pentru portbagaj.
  1. Utilizează un produs special pentru tapițerie, cu rol de curățare și de eliminare a mirosului neplăcut. Pentru această operațiune folosește o perie moale. Ai grijă să nu utilizezi prea multă apă, deoarece tapițeria se va usca mai greu, în special în zilele răcoroase. Insistă asupra zonelor unde mizerie rezistă. La final, poți elimina apa în exces cu un prosop moale, curat și uscat.

sfaturi utile

  1. Utilizează un produs de calitate care elimină mirosul pentru toată mașina. Stropește cu acesta sub capotă, cu grijă pentru circuitele electrice. Apoi, pornește ventilația pe rece, AC-ul, fără să pornești recircularea și stropește zona pe unde instalația trage aer de afară. Apoi, mută pe caldură și repetă operațiunea. Opțional, poți utiliza un spray special, care se pornește la interior, cu recircularea activată și ventilația la maximum. Astfel, vei elimina mirosul neplăcut din conductele de ventilație.
  1. Dacă mașina este prevăzută cu un filtru de polen este indicat să-l schimbi regulat. Dacă mirosul din mașină este neplăcut, schimbă-l imediat.
  1. Dacă nici prin aceste metode nu reușești să scapi de mirosul neplăcut din mașină este indicat să te adresezi un specialist. Aceștia utilizează sisteme profesionale și este foarte probabil ca sursa mirosului din mașină să fie eliminată.
  1. Pe viitor, este recomandat ca orice substanță vărsată în mașină să fie curățată imediat, iar gunoaiele să fie aruncate cât mai repede posibil. Astfel, mirosurile urâte pot fi evitate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)