autovit.ro

CUM SA: suplimentati volumul portbagajului

Mai ales in perioada concediilor, fiecare familie se confrunta cu aceeasi problema: volumul intotdeauna limitat al portbagajului. Iar daca schimbarea masinii a ramas doar la stadiul de vis, o solutie mai putin costisitoare ar fi achizitionarea sau inchirierea unei cutii suplimentare de transport.

Cutii_1

Daca atasarea unei remorci de dimensiuni reduse nu este foarte rentabila din punct de vedere financiar ori in ceea ce priveste consumul de carburant, mai ramane compromisul rabatarii banchetelor, insa nici aceasta nu este o solutie optima pe distante lungi.

O alta modalitate de a suplimenta volumul de incarcare ar fi atasarea unui portbagaj amovibil pe plafonul automobilului. Chiar daca exista multe “legende” in privinta cresterii semnificative a consumului de carburant sau in legatura cu securitatea ori durabilitatea lor, acestea nu s-au confirmat in practica cu portbagaje suplimentare de marca. Este bine de stiut ca pe piata din Romania sunt mai multi importatori ai unor marci de prestigiu si astfel oferta poate varia de la cutii de transport cu volum intre 300 si 600 litri, de calitate medie si premium.

Cutii_2

Pe langa cresterea importanta a capacitatii de transport a autoturismului, aceste cutii ofera avantajul major ca bagajele sunt ferite de intemperii, de umezeala, praf si sunt protejate impotriva persoanelor neautorizate. Mai mult, o cutie adaptata perfect caracteristicilor aerodinamice a autoturismului va avea o influenta redusa asupra comportamentului rutier. Toate cutiile indiferent de producator dispun de sisteme de prindere sigure, rapide si includ un set de chingi pentru fixarea in interior a produselor de transportat.

Porbagajele amovibile sunt adaptate pentru orice tip de buget, astfel cele din gama de top dispun de capac fabricat dintr-un material plastic special numit ABS, rezistent la variatiile de temperatura, in timp ce cutiile economice au capacul conceput din polistiren.

Cutii_3

Mare atentie daca doriti sa cumparati o astfel de cutie suplimentara de transport deoarece trebuie sa aveti in vedere ca aceasta va fi supusa unor eforturi foarte mari in timpul mersului, datorita curentilor de aer si a altor forte. Cutiile ieftine si implicit de calitate inferioara se pot deteriora destul de timpuriu, o problema tipica ar fi fisurarea capacului sau cel mai grav cedarea sistemului de prindere al cutiei fapt care va duce la desprinderea ei in timpul mersului de pe sistemul de bare transversale.

Totusi daca investitia intr-o astfel de solutie de suplimentare a volumului portbagajului vi se pare costisitoare si inoportuna, trebuie sa stiti ca mai multe firme inchiriaza o astfel de cutie la preturi relativ rezonabile.

Cum vi se pare ideea utilizarii unei astfel de cutii pentru transportul bagajelor? Aveti si alte recomandari pentru cei care vor sa investeasca intr-un astfel de portbagaj amovibil?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)