autovit.ro

Cum scapi de mirosurile din masina?

Este normal ca odata cu trecerea anilor habitaclul masinii sa “prinda” un miros destul de deranjant. Totusi folosirea odorizantelor nu este o solutie pe termen lung deoarece acestea nu elimina, ci doar adauga un miros suplimentar, mult mai puternic. Stiti care sunt cele mai eficiente metode pentru eliminarea mirosurilor grele?

Fumatul in masina, ratacirea pe sub scaune a unor produse perisabile ori curatarea foarte rara a interiorului sunt doar o parte din factorii care pot genera mirosuri pestilentiate. Mai trebuie tinut cont ca instalatia de aer conditionat este o sursa de infestare a habitaclului cu mirosuri grele ori bacterii periculoase.

In cele mai multe cazuri, mirosurile din autoturism sunt influentate de intretinerea deficitara a instalatiei de climatizare. Fie ca vorbim de aer conditionat manual ori automat, se recomanda ca cel putin o data pe an sa fie efectuata o inspectiei a instalatiei intr-un service autorizat ori macar inlocuirea filtrului de habitaclu. Indiferent de varsta autoturismului, aceasta masura este obligatorie pentru a evita vicierea aerului din habitaclu si inevitabil imbolnavirea pasagerilor.

Mai trebuie stiut ca un rol determinant in procesul de purificare a aerului il detine filtrul de habitaclu care are rol de retinere a impuritatilor cum ar fi praful, gazele esapate, polenul ori particulele de parf provenite din calea de rulare. De asemenea daca este posibil constructiv se recomanda optarea pentru filtru cu carbon activ, mai scump dar mult mai eficient in retinerea impuritatilor si a mirosurilor.

Daca dupa revizia anuala a sistemului de climatizare si inlocuirea filtrului de habitaclu mirosurile persista, inseamna ca acestea s-au impregnat in materialele textile din habitaclu. Asa ca trebuie sa procedati astfel: in primul rand trebuie curatat foarte bine interiorul masinii folosind aspirator si solutii de curatare. Apoi puneti la fiert un vas cu otet, iar cand a fost atinsa temperatura de fierbere mutati vasul in interiorul masinii si inchideti geamurile si portierele. Dupa cel putin 12 ore puteti scoate vasul cu otet si sa aerisiti foarte bine masina. Mare atentie sa nu inhalati vapori de otet deoarece sunt toxici pentru organism!

Daca si dupa acest procedeu mirosurile nu au fost pe deplin inlaturate din habitaclu puteti presara bicarbonat de sodiu pe covorase si sub scaune, iar apoi lasati sa actioneze peste noapte. A doua zi puteti indeparta bicarbonatul de sodiu cu aspiratorul si neaparat sa aeristi foarte bine masina, timp de mai multe ore.

Mai cunoasteti si alte “trucuri” pentru a scapa de mirosurile grele din masina?

17 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)