autovit.ro

Cumpărarea unei mașini second-hand: tehnici de negociere

Știm că prețul afișat într-un anunț de vânzare a unui automobil fix, ci poate fi negociat. Proprietarul este și el conștient că, oricât de convingătoare ar fi oferta pe care o propune, un cumpărător cu adevărat interesat va încerca să tragă prețul în jos. Dacă te găsești în cea de-a doua postură, cu siguranță vrei să te înarmezi cu argumentele cele mai pertinente, pentru a scuti o parte din costurile achiziției și introducerii mașinii în circulație. De la câteva sute de euro și chiar până la mii, scăderea pe care o poți obține te-ar putea surprinde chiar și pe tine. Acest lucru se va întâmpla numai dacă vei acorda atenție detaliilor pe care le poți folosi în avantajul tău.

Vezi 👉 AICI oferta noastră de AUTOTURISME

Cum dovedești că ești un cumpărător informat

Entuziasmul este indicat în momentul achiziției unei mașini, dar ignoranța nu. Înainte de întâlnirea cu vânzătorul, asigură-te că știi cât mai multe despre modelul care te interesează. Există motoare cunoscute pentru probleme specifice, mașini cu defecte timpurii, ce au fost remediate de producători abia la momentul faceliftului, sau componente despre care se cunoaște faptul că cedează mai des.

Un proprietar onest îți va putea spune când a efectuat lucrările de întreținere sau când a înlocuit elementele cu probleme. În caz contrar, vei putea cere ca, din prețul de achiziție, să fie scăzute costurile cu remedierea unei probleme ce nu se manifestă încă, dar care este foarte probabilă.

Un as din mâneca fiecărui cumpărător este codul VIN, cu ajutorul căruia poți afla aproape totul despre eventualele intervenții pe care le-a suferit mașina. Nu în ultimul rând, trebuie să cunoști bine care sunt actele pe care vânzătorul trebuie să ți le pună la dispoziție, de la cartea tehnică a mașinii până la certificatul de conformitate sau certificatul fiscal.

Vezi 👉 AICI cum verifici rapid și ușor ISTORICUL MAȘINILOR

tehnici de negociere

De ce să folosești devalorizarea în negociere

La prima vedere, este evident că toate mașinile își pierd valoarea, pe măsură ce se învechesc. Cu toate acestea, devalorizarea nu este un fenomen uniform, iar un hatchback compact japonez nu va înregistra aceeași pierdere ca în cazul unei berline de buget, de fabricație franțuzească. Acest argument trebuie cuplat cu starea estetică a mașinii. Dacă vopseaua nu este impecabilă, dacă elementele din plastic prezintă urme de uzură, dacă jantele au mici zgârieturi sau dacă blocurile optice sunt mătuite, este clar că va trebui să investești sume importante, chiar și în condițiile în care starea tehnică nu este cea mai defavorabilă. Interiorul mașinii este și el supus acelorași criterii.

Vei analiza zona schimbătorului de viteze, tapițeria scaunelor și butoanele folosite cel mai des, precum cele ale sistemului de climatizare. În funcție de gradul uzurii, vei putea economisi până la 15-20% din prețul unei mașini care nu are alte probleme ascunse. Un avantaj puternic în relația cu vânzătorul este posibilitatea de a dovedi că ești pregătit să închei tranzacția în orice moment, că ai banii necesari, dar că nu ești dispus să-i arunci pe geam. Astfel, vei reuși să pui o presiune pe persoana care și-a scos mașina la vânzare și nu-i vei da ocazia de a folosi clasica scuză, potrivit căreia este deja în discuții cu un alt client ce pare mult mai interesat.

Vezi categoria noastră de 👉 AUTOUTILITARE

Cum dovedesti ca esti un cumparator informat

Care este atitudinea corectă

Modul în care decurge dialogul trebuie să corespundă cu situația de la fața locului. Dacă ai de-a face cu o mașină al cărei exterior nu este impecabil, evaluează lucid, pentru a deosebi defectele datorate unei utilizări normale de cele cauzate de un șofer iresponsabil. Scoate în evidență detaliile compromițătoare, dar nu exagera valoarea acestora, pentru că ai putea compromite șansele de a obține o reducere substanțială, până la finalul discuției. În cazul în care starea vizuală este una convingătoare, dar lipsește istoricul de service, trebuie să-i pui vânzătorului cât mai multe întrebări și să-i soliciți cât mai multe dovezi cu privire la vizitele pe care mașina le-a făcut la service.

În acest caz, ai șansa unei tăieri de până la 25% din prețul cerut, o valoare care se poate cifra mult sub costurile remedierii unor eventuale defecte superficiale. În general, poți face apel la diversitatea ofertelor de pe piață și la faptul că alți vânzători sunt mai dispuși să negocieze, în timp ce oferă o documentație completă asupra mașinii lor. Este important să știi cum a fost exploatat exemplarul, pentru a exclude avariile ascunse, cauzate de un stil de conducere agresiv.

Sfaturile de mai sus te pot ajuta să îți securizezi câteva avantaje, în discuția cu un vânzător abil. Combinația dintre fler și diplomație este cea pe care trebuie să o adopți, dacă nu vrei să pierzi o ofertă bună.

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)