autovit.ro

Dacia Arena – stadionul oficial al echipei de fotbal Udinese din Italia

Pentru fanii fotbalului italian era deja cunoscut faptul că cea mai de succes marcă românească, Dacia, este sponsorul principal al echipei Udinese Calcio. Însă, recent, Dacia ne-a aunțat printr-un comunicat de presă că lucrările pentru finalizarea stadionului echipei ce activeză în campionatul italian s-au terminat.

 

În cadrul unei festivități ce a avut loc în data de 13 martie, oficialii mărcii Dacia și cei ai clubului din Udine au inaugurat stadionul, care de acum poartă numele Dacia Arena. Astfel, echipa Udinese are acum unul dintre cele mai moderne și cochete stadioane din Italia. Proiectul acestuia include posibilitatea organizării și a altor evenimente în afară de meciurile de fotbal.

Pentru a-și crește imaginea pe piața din Italia, una foarte importantă și cu mare potențial pentru marca românească, în 2009 Dacia a luat decizia de a deveni sponsorul principal al echipei italiene. La 7 ani distanță, Dacia Arena este singurul stadion din Europa care poartă numele unui constructor auto ce nu deține o fabrică în țara în care este construit.

Dacia Arena

Dacia Arena – un proiect de peste 8 ani

Pentru proiectul întregii structuri au fost necesari mai bine de 8 ani, deși construcția efectivă a durat mai puțin de 2 ani. Pentru că în vremurile moderne mărcile mari trebuie să fie prietenoase cu mediul, Dacia ne anunță că s-au utilizat doar materiale și tehnici de construcție prietenoase cu mediul, în cea mai mare majoritate fiind utilizate materiale reciclate. Pentru fațada arenei s-au folosit 10.000 de panouri de oțel inoxidabil, care dau stadionului o înfățișare futuristă. De aici vine și porecla primită – Diamond, deoarece reflectă lumina precum un diamant.

Capacitatea maximă a stadionului din Udine este de 25.000 de locuri, conceptul fiind gândit astfel încât niciun spectator să nu aibă blocat câmpul vizual spre teren. Printre alte utilități ale complexului, spectatorii au parte de baruri, restaurante și alte servicii care fac experiența vizionării unui meci mult mai plăcută.

Dacă nu mai exista niciun dubiu că Dacia este o marcă aflată în mare avânt, lucru demonstrat prin gama de modele, colaborarea cu echipa Udinese demonstrează că marca românească are planuri mari de viitor pentru piețele din Europa, iar creșterea notorietății este un pas foarte important.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)