autovit.ro

Dacia lansează gama Prestige 2016 și cutia de viteze robotizată Easy-R

Dacia lansează pe piața din România cutia de viteze robotizată Easy-R. Începând cu luna iunie, clienții vor putea comanda noua transmisie pe versiunile Laureate și Prestige ale modelelor Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway.

Dacia anunță oficial începera comercializării versiunilor cu cutie de viteze robotizată de tip Easy-R pe piața din România. Începând cu luna iunie, modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway cu motorizări 0.9 TCE 90 CP sau 1.5 dci 90 CP vor putea fi echipate și cu noua transmisie robotizată. Cutia va avea șase trepte pentru motorizările diesel și cinci pentru cele pe benzină. Noua transmisie va fi disponibilă pentru nivelele de echipare Laureate și Prestige, iar costul acestei opțiuni este de 500 euro. Noua cutie elimină pedala de ambreiaj aducând un plus de confort celor care folosesc mașina în special în mediul urban. Nu este o cutie de viteze automată propriu-zisă, ci una manuală robotizată, o versiune intermediară cu costuri mai mici de producție.

dacia-sandero-stepway-easyr2016-21

Cel de la volan va putea opta între două moduri de utilizare: Drive și Manual. În modelul Drive, treptele vor fi schimbate automat. Dacă alegem modul Manual, treptele vor fi schimbate prin acționarea levierului înainte sau înapoi pentru urca sau retrograda o treptă. Cutia are și funcția kick-down, care permite schimbarea automată a unei trepte inferioare atunci când este necesară o accelerație energică.

Cutia robotizată Easy-R folosește o soluție electromagnetică în locul cele hidraulice și asigură, spune Dacia, o mai mare precizie a acționării precum și durabilitate și fiabilitate sporită. Noua cutie de viteze a fost testată intensiv, acumulând 130.000 ore pe bancul de probe.

Dacia-Easy-R-automated-manual-transmission-2

Versiunile echipate cu noua cutie de viteze Easy-R vor avea prețuri cuprinse între 10.300 euro (TVA inclus) pentru Logan Laureate 0.9 TCE 90 CP Easy-R și 13.600 euro pentru Logan MCV Prestige 1.5 dci 90 CP Easy-R.

Împreună cu lansarea versiunilor cu cutie de viteze robotizată, Dacia mai introduce versiuni de echipare Prestige și pentru modelele Sandero și Logan MCV. Lansată la finalul anului 2015, versiunea de top a modelului Logan a devenit rapid una din preferatele publicului. Aceiași formulă va fi folosită acum pentru Sandero și Logan MCV. Echiparea versiunilor Prestige va include climatizarea automată, planșă de bord specifică, comenzi pentru geamurile electrice integrate în portiere, precum și elemente de design ca semnalizatoarele laterale amplasate pe carcasele oglinzilor retrovizoare și jantele de aliaj de 15 inch.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)