autovit.ro

Dacia Logan MCV primește 3 stele la EuroNCAP – rezultate complete

În cadrul cele mai recente sesiuni de teste a organizației independente EuroNCAP, pe lista modelelor testate a apărut un model care ne interesează foarte mult și anume Dacia Logan MCV. Alături de modelul românesc au fost testate Porsche Macan (5 stele), Land Rover Discovery Sport (5 stele), Lexus NX (5 stele), Volkswagen Passat (5 stele), Kia Sorento (5 stele), smart fortwo/forfour (4 stele), Subaru Outback (5 stele), Mini Cooper (4 stele), Opel Corsa (4 stele) și Ford Mondeo (5 stele).

 

Dintre toate modelele testate, Dacia Logan MCV a avut cel mai slab punctaj și a obținut doar trei stele, spre deosebire de Dacia Sandero care, la testele din 2013, a obținut chiar 4 stele. Totuși, între rezultatele celor două modele românești există o mare diferență, deoarece Sandero a fost testată înainte de schimbarea metodologiei de testare, care acum este mult mai strictă. De exemplu, Renault Megane, care inițial avea un punctaj de cinci stele, a obținut doar trei stele la prima testare după noile reguli. Astfel, Logan MCV a reușit un punctaj de 22 puncte (57%) pentru protecția pasagerilor adulți, 37 de puncte (75%) pentru protecția copiilor, 20 de puncte pentru protecția pietonilor (55%) și, așa cum era de așteptat, un punctaj foarte mic, de doar 5 puncte (35%) pentru sistemele de siguranță activă. Modelul testat a avut sub capotă dieselul de 1,5 litri și a avut în dotarea de serie sistemul ESP și airbaguri frontale și laterale.

Dacia_Logan_MCV_EURO_NCAP_9dc07d3adfAstfel, am putea concluziona că Logan MCV oferă aproximativ același nivel de siguranță cu Sandero, iar faptul că nu a obținut mai multe stele se datorează lipsei sistemelor de asistență moderne, care ar ridica prea mult costul pentru dezvoltare și, implicit, costul final pentru client.

În cadrul testului, putem nota faptul că Macan este primul model Porsche testat de EuroNCAP, dar și rezultatele foarte bune, oarecum așteptate, ale lui Volkswagen Passat, Ford Modeo sau Land Rover Discovery Sport, care au obținut toate 5 stele. Oarecum surprinzător este rezultatul de doar 4 stele pentru smart, Opel Corsa și Mini, în condițiile în care Skoda Fabia, recent lansată, a reușit să obțină 5 stele.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)