autovit.ro

Dacia prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt o cutie automată și alte echipamente noi

La Salonul auto de la Frankfurt, care va debuta săptămâna viitoare, Dacia va prezenta o serie de noutăți, care vor face gama mult mai atractivă. Cea mai importantă noutate este adusă de disponibilitatea unei cutii automate, denumite Easy-R. Așa cum ne-a obișnuit, Dacia afirmă că noua cutia automată va fi oferită pentru un preț extrem de competitiv. În plus, Dacia Duster vine cu o ediție specială ce aduce o serie de noutăți. Toată gama de motorizări va trece la Euro 6.

 

Pentru prima dată pe piața din România, Dacia introduce în ofertă o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R. Aceasta este disponibilă pe motorizarea TCe 90 CP, este asociată cu sistemul Stop&Start și dispune de 5 trepte. Cutia Easy-R va fi disponibilă în lunile următoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Cutia dispune de un sistem de acționare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor și acționarea ambreiajului în locul șoferului. Ea dispune de două moduri de funcționare: Drive sau Manual (selectare prin impuls). În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informațiilor referitoare la condițiile de rulare, cum ar fi turația motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al șoferului, iar în modul Manual, şoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză prin acționarea manetei spre poziția + sau -. În cazul în care este necesară o accelerare energică, cutia trece automat într-o treaptă inferioară și furnizează astfel cât mai rapid performanța maximă disponibilă (funcție de kick down). Ea poate retrograda cu până la două trepte de viteză pentru a beneficia astfel de toată puterea motorului, ceea ce este extrem de util în situații precum accelerarea la intrarea pe autostradă de pe un drum secundar.

În trafic normal, Dacia afirmă că noua cutie robotizată este optimizată pentru aglomerațiile urbane și are un algoritm de funcționare ce favorizează turațiile joase, asfel încât confortul să fie ridicat, iar consumul la cote reduse. Este bine de știu că noua cutia de viteze robotizată oferă un consum şi emisii de CO2 identice cu cele ale versiunii manuale. Întrucât sistemul de acționare nu este solicitat decât în momentul schimbării rapoartelor, consumul de energie al cutiei Easy-R este mult mai redus decât cel înregistrat de o cutie automată tradițională. Utilizarea unei soluții electromecanice în locul tehnologiei hidraulice asigură, pe lângă o mai mare precizie a acționării, o durabilitate și o fiabilitate sporite. Cutia de viteze robotizată Easy-R a fost supusă unor teste intense pe bancurile de probe, care au însumat 130.000 de ore.

cutie automata

Gamă de motorizări Euro 6

Din acest moment, toate motoarele Dacia beneficiază de sistemul Stop&Start și de sistemul de recuperare a energiei de frânare (Energy Smart Management). Motoarele diesel ale gamei sunt echipate cu un filtru pentru oxizii de azot care nu necesită întreținere

 

Ediție specială pentru Dacia Duster

La numai doi ani de la precedenta evoluție a modelului Duster, SUV-ul Dacia va fi oferit cu o serie de noutăți. Duster Edition 2016 se remarcă prin noile jante de aliaj de 16 inchi de culoare neagră, precum şi prin noua nuanță de caroserie „vert Altaï”, care înlocuiește în gamă nuanța „gris Olive”. La interior sunt disponibile două noi tapițerii („Silicon noir” şi „Féderer gris” pe fond negru) care au cusături discrete de culoare „gris Technique”. Versiunile de echipare de intrare în gamă vor beneficia de tapițeriile în nuanța „Silicon noir”, în timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapițeriile „Féderer gris” pe fond negru. Nuanța „gris cosmos” va fi înlocuită de „gris platinium” în special la nivelul panourilor de uși, a mânerelor de susținere şi a ornamentelor de pe fațada centrală a planșei de bord. Pentru Duster Edition 2016, Dacia oferă sistemul multimedia MEDIA-NAV Evolution. Acesta funcționează mai rapid, are funcții noi și o grafică mult mai plăcută. Mai mult, Duster Edition 2016 dispune, opțional, de o cameră video pentru marşarier, care oferă un plus de siguranţă.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)