autovit.ro

Daunele provocate de gropi pot fi recuperate în instanță

Cu toții știm cât sunt de enervante gropile din asfalt și cât de neplăcut este să treci cu mașina prin ele. Nu mai vorbim de momentul în care trebuie să achiți facturile pentru reparațiile sezoniere care implică schimbarea elementelor importante ale trenului de rulare. Însă, dacă există daune majore produse de o groapă, trebuie știu că șoferul poate recupera suma necesară pentru reparații de la administratorul drumului, în speță Primăria orașului unde s-a întâmplat evenimentul.

 

Aceasta este și cazul unui șofer din Cluj-Napoca, care și-a avariat destul de serios mașina într-o groapă nesemnalizată, suficient de adâncă pentru a distruge elemente importante ale trenului de rulare. ”Aici mi s-a distrus anvelopa şi janta, telescopul, braţul inferior şi bieleta de direcţie”, spune el. Incidentul său a avut loc în anul 2013 și de atunci el s-a judecat cu Primăria orașului Turda, administratorul legal al drumului, pentru a recupera daunele produse în urma accidentului. Groapa era plină cu apă, lungă de peste un metru și adâncă de circa 20 cm, iar drumul era îngust și nu permitea evitarea ei.

Este important de știut pentru toți șoferii că, în astfel de cazuri, trebuie să facă poze cât mai detaliate imediat după eveniment pentru a le putea anexa la dosar. Apoi, trebuie să meargă într-un service autorizat pentru a obține un deviz de reparație, în care trebuie trecute toate daunele care au rezultat în urma incidentului, dar și costurile necesare reparației lor.

janta sparta

În cazul prezentat mai sus, clujeanul s-a judecat cu Primăria Turda timp de trei ani, după care a reușit să obțină o sumă de 2.000 de euro plus cheltuielile de judecată. Chiar și așa, aceasta nu a reușit să-și recupereze efectiv banii, deoarece aceștia nu i-au fost plătiți, însă el se pregătește pentru a cere executarea silită.

Chiar dacă procesul birocratic de recuperare a banilor pentru reparațiile survenite în urma unui astfel de incident este destul de complicat și necesită timp și resurse materiale, sunt șanse destul de ridicate ca, în final, prejudiciul să fie recuperat în urma proceselor, atâta timp cât dosarul este complet, cu poze și devize de la un service autorizat.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)