autovit.ro

De astazi va puteti inscrie in Programul RABLA

Ieri a demarat oficial cea de-a doua etapa a editiei din acest an a Programului RABLA, iar incepand de astazi cele 15.000 de tichete vor fi repartizate tuturor colectorilor autorizati. Prin urmare toate persoanele fizice care detin una sau mai multe masini mai vechi de 10 ani le pot duce incepand de astazi la casat.

Pentru aceasta a doua sesiune a Programului RABLA 2012, Administratia Fondului pentru Mediu a prevazut un buget de 57 milioane lei care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de un deceniu.

Aceasta suplimentare a Programului RABLA cu 15.000 tichete a fost anuntata in 18 iunie de catre ministrul Rovana Plumb, iar tot atunci Ministrul Mediului si Padurilor preconiza ca pana la finele anului vor mai fi alocate inca 15.000 de tichete.

Ca si in editiile din anii precedenti, cuantumul unui tichet este de 3.800 lei, iar pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei cupoane valorice. Prin acest program guvernamental de sprijinire a innoirii parcului auto national au fost casate in anul 2012 un numar de 25.964 de autoturisme, iar in prima etapa au fost cumparate 8.006 masini, dintre care 3.661 de productie autohtona.

Pentru cei care doresc sa beneficieze de Programul RABLA amintim care sunt documentele necesare pentru persoanele fizice:

  1. actul de identitate in original si copie;
  2. certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, in original si copie legalizata;
  3. cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, in original si copie legalizata;
  4. actul doveditor eliberat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent teritorial, in original, pentru cazul in care din talon ori din CIV-ul masinii uzate nu rezulta anul fabricatiei, anul primei inmatriculari in Romania si/sau categoria autovehiculului uzat;
  5. certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, eliberat de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta proprietarul si este inregistrat fiscal autovehiculul uzat, in original.

Mai trebuie amintit ca sesiunea pentru persoane juridice se afla in derulare, iar dosarele pot fi depuse pana la finele lunii august.

Ati cumparat vreodata o masina prin RABLA sau cunoasteti persoane care au beneficiat de acest program guvernamental?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)