autovit.ro

Din 2015 vom avea o taxă specială pentru autostrăzile A1 şi A2

Noul director al CNADNR a declarat că, începând cu anul 2015, se vor introduce taxe pentru autostrăzile A1 şi A2. Această măsură vine în condiţiile în care CNADNR are în plan să reabiliteze ambele autostrăzi în primăvara anului viitor, costurile pentru această operaţiune fiind de circa 250 de milioane de euro, iar durata lucrărilor fiind estimată la 8 luni. Taxa pentru cele două autostrăzi va fi introdusă după finalizarea acestor proiecte de reabilitare.

Practic, reparaţiile se vor face într-un parteneriat public-privat, pe banii constructorului, acesta urmând să-şi recupereze investiţia din taxă. Valoarea acesteia ar putea fi de circa 3 euro pentru 100 km, similară celei care va fi introdusă pentru viitorul transon Comarnic-Braşov. La un simplu calcul, asta înseamnă că, pentru a merge pe autostradă de la Constanţa la Piteşti, şoferul unui autovehicul ar trebui să plătească aproximativ 12 euro, adică 52 de lei.

În realitate, taxele sunt şi mai mari

Autostrada A2În plus, pentru traversarea podului de la Cernavodă, va fi introdus un nou sistem de taxare, care va fi aplicat de o societate privată, cuantumul acestuia nefiind încă anunţat. De asemenea, există un plan pentru a aplica o taxă şi pentru centura de sud a Bucureştiului, atunci când lucrările pentru extinderea numărului de benzi vor fi terminate. Şi da, probabil că ştiţi deja că pentru drumurile interurbane trebuie plătită rovinieta, care este tot o taxă de drum, aşa cum este şi taxa de drum inclusă în preţul carburantului, la fel ca şi recenta supraaciză introdusă de Guvern.

Se pare că pentru români nu este suficient faptul că au ajuns să cumpere aproape cea mai scumpă benzină şi motorină din Europa, pentru că trebuie să plătească şi numeroase taxe pentru a se deplasa cu maşina. Cu noua taxă pentru autostrada A2 s-ar putea ca mulţi să se intereseze deja de starea vehciului drum spre mare.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)