autovit.ro

Doi frati suedezi…

Volvo va prezenta S60/V60 varianta R-Design la Paris Auto Show 2010.

S60 R-Design Sedan

V60 R-Design

A spune ca varianta sport a noului S60 si V60 e ceva cu totul aparte ar fi un understatement, dar cel mai bine cititi ce urmeaza si va gasiti singuri adjectivul cu care sa mearga impreuna.

Cei de la R-Design, divizia sport de la Volvo, au pregatit si vor prezenta anul acesta la Paris Auto Show 2010 un pachet substantial de schimbari si imbunatatiri pentru noul S60 si fratiorul lui break V60, printre acestea se numara un design nou si stabilitate imbunatatita.

Varianta R-Design are ca target un public tanar si dinamic, entuziasti ai vitezei, Constructorul Suedez estimand ca 10% din cumparatorii de Volvo S60/V60 sa opteze pentru variana R-Design. O treime din acestia, spera ei, vor fi fost preluati de la marci concurente.
Concurenta directa pentru R-Design fiind deja faimoasele serii BMW M Sport si Audi S-Line, conform constructorilor Suedezi S60 R-Design va fi capabil oricand de o intrecere cu un BMW M3 sau un Audi S4.

Din punct de vedere tehnic echipa R-Design a lucrat foarte mult:

La directie, varianta lor oferind mai multa precizie si un raspuns mai bun datorita recalibrarii catorva dintre sistemele electronice printre care sistemul DsTC(Dynamic Stability & Traction Control) si cel CTC (Corner Traction Control).

La suspensie, cu arcuri si bucsi mai rigide (+15%) respectiv (+20%), garda mai joasa (-15mm), amortizoare monotub pe spate si bara de rigidizare sub capota.

La nivel de motorizare varianta R-Design poate fi combinata cu orice motorizare disponibila, de la motorul eco denumit DRIVe 1.6l diesel cu 115cp la un 3.0l benzina in 6 cilindri cu turbocharger si 304cp.

In exterior varianta R-Design se prezinta mai agresiva atat pentru Sedan cat si pentru Break cu un set unic de jante 18” in 5 spite pe pneuri sport si un dublu esapament.

S60 R-Design

Interior Sport, simplu si la obiect.

In concluzie, Volvo ne prezinta doua jucarii noi pentru baieti mari, jucarii ce vor fi pe piata din toamna 2010 (suntem deja acolo).

Pentru a incheia va las cu filmuletul lor de prezentare, pe curand.


http://carscoop.blogspot.com/2010/09/paris-preshow-new-volvo-s60-and-v60-r.html

sursa/documentare partiala

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)