autovit.ro

DUAL GHIA L 6.4 a castigat Concursul de Eleganta Sinaia

Exemplarul cu numarul 13 din cele 27 fabricate pe un sasiu Chrysler a castigat cel mai ravnit premiu (Best of Show) la Concursul de Eleganta Sinaia 2013. Evenimentul s-a desfasurat sambata la Castelul Peles din Sinaia, iar desemnarea invingatorului a fost realizata pe baza voturilor acordate atat de juriul international cat si de publicul spectator.

Sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei, Retromobil Club Romania a organizat sambata 29 iunie cea de-a III-a editie a Concursului de Eleganta Sinaia. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primariei Orasului Sinaia si a Muzeului National Peles, iar Autovit.ro a fost partener media. Casa Regala a Romaniei a fost reprezentata la eveniment de ASR Principele Radu al Romaniei si ASR Principele Nicolae al Romaniei, sositi la Sinaia la bordul unui vehicul istoric MG. Si mai trebuie mentionat ca vorbim despre o competitie de amploare, inscrisa in calendarul international F.I.V.A. la care au luat parte multe autovehicule de epoca aduse special in Romania pentru acest eveniment.

CES_2

Manifestarea a debutat la ora 10 cu expunerea masinilor pe Domeniul Regal Peles, iar incepand de la 11:30 toate autovehiculele participante au defilat prin fata juriului si a publicului spectator, prezent in numar record. Iar in cadrul festivitatii care a precedat parada de la Castelul Peles, ASR Principele Nicolae al Romaniei si inventatorul Virgilius Justin Capra, au primit  titlul de membru de onoare al Retromobil Club Romania.

CES_3

Misiunea juriului, prezidat de dl Calin Popescu Tariceanu, membru fondator al R.C.R., a fost extrem de dificila datorita numarului mare de automobile de exceptie inscrise in concurs. Iar in urma sesiunii de votare, marele castigator din acest an a fost desemnat DUAL GHIA L 6.4 (1963), un exemplar deosebit de rar, mai exact numarul 13 din toate cele 27 fabricate de-a lungul vremii.

In cadrul Concursului de Eleganta Sinaia au mai fost acordate urmatoarele trofee, in functie de categorie:

Antebelic Cabriolet – Jaguar SS 100 (1936)
Antebelic Coupe – Alvis 25 Speed (1937)
Antebelic Sedan – Rolls Royce Phantom II Sedanca De Ville (1934)

Clasic Cabriolet – Jaguar E Type V12 (1976)
Clasic Coupe – Dual Ghia L 6.4 (1963)
Clasic Sedan – Jaguar Mk II (1967)

Fabricat in Romania – Dacia 1300 LS (1978)

De asemenea au fost acordate mai multe premii speciale :

Premiul de restaurare – Rolls Royce Phantom II Carlton (1934)
Premiul de conservare – Dacia 1300 LS (1978)
Premiul pentru cea mai mare distanta parcursa – Fiat 1800 B (1967)
Premiul pentru cel mai vechi automobil – Ford T Speedster (1912)
Premiul publicului – Buick Series 60 Model 68 Fisher (1930)
Premiul special ale juriului – Austin 20/4 (1924)

CES_4

Ca in fiecare an, in paralel cu concursul, in parcajul din zona Economat a fost organizata o expozitie cu vehicule istorice la care au participat 25 de automobile. La final, parcul Dimitrie Ghika a gazduit festivitatea de premiere, organizata incepand cu ora 19:00 in zona din fata Casino-ului din Sinaia. Numerosul public prezent a asistat la o a doua defilare a superbelor automobile participante.

Ati participat la editia din acest an a Concursului de Eleganta Sinaia? Care dintre exemplarele prezente la eveniment va plac in mod deosebit?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)