autovit.ro

Duster in the wind

Am fost sincer tentat de acest subiect extrem de zemos, de atragator, chit ca si foarte sensibil. Prezenta numelui Dacia in senzationala cursa de coasta din Statele Unite e de ajuns sa te faca sa fii mandru, sa te bucuri nespus ca dupa zeci de ani de Dacia 1300 iata ca, in fine, Dacia devine, exagerand oleaca, marca planetara!
Am asteptat pana azi din mai multe motive, chit ca inca ma mai gandesc ce eficient as fi atras click-uri si like-uri daca as fi comentat “live”…
Unul din motive ar fi exclusiv sportiv si are legatura cu extrema complexitate a traseului din SUA, un traseu despre care chiar recordman-ul din 2007 recunoaste ca pentru a ataca victoria, experienta e VITALA!
Un altul ar fi de perceptie. In afara de o ”mana” de specialisti si de o gasca de fani – mai degraba californieni, hai sa o recunoastem-, cursa nu-si propaga prea departe vibratia atat de speciala. Din pacate. Ajunge sa aruncati o privire pe site-uri auto si de sport auto si nu puteti gasi mare lucru…
Si asa ajungem si la cel mai important motiv pentru care am asteptat atat pana sa pun mana pe tastatura. O astfel de tentativa trebuie in mod obligatoriu sa aiba un substrat de marketing, exact ca la mijlocul anilor ’80 cand Audi a “debarcat” in forta in SUA si si-a anihilat adversarii in cursa de la Pikes Peak si in campionatele TRANS – AM si IMSA un pic mai tarziu, impunandu-si tehnologia Quattro peste ocean.

Dar Dacia? Exista oare vreun plan extrem de secret care sa prevada comercializarea masinii autohtone pe continentul nord american? Se prea poate, insa pana una alta, niciun site oficial al constructorului nu prezinta nicio informatie despre, pana una alta, foarte frumoasa performanta a prototipului francez cu nume romanesc in cursa catre nori! (Aici se impune, daca vreti, o discutie mai larga despre cat de Dacia este “monstrul” de 850 CP, insa o vom face mai incolo, only by request!)

Si atunci, ma intreb, totul sa fie doar dust(er) in the wind?

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)