autovit.ro

Fiat 500X – producătorul italian își îmbogățește gama cu un SUV compact

Unul dintre secretele bine păzite ale grupului Fiat a fost noul SUV numit 500X. Deși au existat câteva imagini neclare ce au circulat pe internet, italienii au reușit să păstreze secretul până în prima zi de presă a Salonului Auto de la Paris, atunci când Fiat 500X a fost prezentat oficial publicului. Cel mai noi SUV din gama Fiat împarte platforma cu modelul Jeep Renegade și completează gama de modele 500.

Principala atracție a standului Fiat de la Salonul Auto de la Paris din acest an a fost noul SUV numit 500X. Anticipat de o serie de fotografii neclare ce au făcut turul internetului, Fiat 500X a fost prezentat oficial chiar în prima zi a salonului auto parizian. A fost una dintre puținele premiere ce au fost ținute secret până la debutul salonului. Fiat 500X este noul SUV compact din gama de modele ale constructorului italian. Folosește aceeași platformă cu cea modelului Jeep Renegade cu care este strâns înrudit. Ambele modele sunt fabricate în Italia la uzina de la Melfi. Noul model intră în competiție directă cu modele ca Opel Mokka, Nissan Juke sau Renault Captur.

Design retro

07_500X_aCa și frații săi de gamă, modelele 500 și 500L, noul Fiat 500X continuă tema retro la capitolul design. O serie de protecții de plastic în jurul pasajelor aripilor subliniază latura mai puțin urbană a acestui model, dar în rest stilul este similar cu cel al modelului Fiat 500. Exită două pachete estetice, ce reflectă cele două fațete ale personalității modelului 500X. Un pachet este dedicat celor care vor folosi modelul 500X în mediul urban, iar al doilea este pentru iubitorii de ieșiri în natură. Noul Fiat 500X are 4.25 metri lungime, 1.80 lățime și 1.61 înălțime. Portbagajul are un volum util de 350 litri, iar viitori proprietari vor putea alege între 12 variante de culoare pentru caroserie. Ca și până acum, Fiat pune accent pe personalizare, combinațiile dintre cele 12 culori exterioare și opt modele de jante satisfăcând pe oricine.

Gamă completă de motorizări

Gama de motorizări pentru Fiat 500X este compusă din patru propulsoare pe benzină și trei motoare diesel. La lansare, motorizarea de bază este motorul 1.4 turbo MultiAir II de 140 CP ce poate fi asociat cu tracțiune față și cutie de viteze manuală cu șase trepte. La capitolul diesel vor fi disponibil pentru început propulsorul 1.6 MultiJet în varianta de 120 CP (tracțiune față și cutie manuală cu șase trepte), precum și 2.0 MultiJet 140 CP, asociat cu tracțiune integrală și cutie automată cu nouă trepte.

Ulterior gama de motorizări va fi completată cu motorul pe benzină de 1.6 litri și 110 CP (tracțiune față și cutie manuală cu cinci trepte). De asemenea, vor mai fi disponibile motoarele 1.4 turbo MultiAir 04_500Xde 170 CP (tracțiune integrală și cutie automată cu nouă trepte), puternicul 2.4 TigerShark de 184 CP (tracțiune integrală și cutie automată cu nouă trepte) și 1.3 MultiJet diesel 95 CP (asociat cu tracțiune față și cutie manuală cu cinci trepte).  O cutie de viteze cu două ambreiaje și șase trepte va fi disponibilă pentru motorul 1.4 turbo MultiAir de 140 CP.

Fiat 500X va avea un buton rotativ “Drive Mode Selector” de unde cel de la volan va putea alege modul în care dorește să ruleze: Auto, Sport sau All Weather. Modul Auto este gândit pentru economie de carburant, Sport este dedicat celor care vor să conducă mai sportiv, iar All Weather este indicat atunci când condițiile de drum sunt dificile. Pentru modeulul dedicat off-road-ului, modul All Weather este înlocuit de modul Traction dedicat mersului pe drumuri neasfaltate.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)