autovit.ro

Ford confirmă producția unui al doilea model la uzina de la Craiova

Ford a confirmat oficial că uzina de la Craiova va produce în viitorul apropiat un al doilea model. Investiția suplimentară se ridică la 200 milioane de euro și va creea 1.500 de locuri noi de muncă.

Ford confirmă producția celui de-al doilea model la fabrica din Craiova. Noul model se va adăuga producției actualei generații a SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport și motorului 1.0 EcoBoost. Pentru a putea produce al doilea model, Ford va investi 200 milioane euro și va crește numărul angajaților cu 1.500, ajungând la un total de 5.900 de salariați.

Ford nu a comunicat însă despre ce model este vorba și nici când va începe propriu-zis producția acestuia.

“Această nouă investiție confirmă continuarea evoluției gamei noastre de modele interesante produse în Europa și subliniază totodată transformarea complexului de producție de la Craiova”, spune Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa. “Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității”.

Putem specula că noul model ar putea face parte din segmentul B fiind ori un înlocuitor pentru actualul model Ford Ka+ sau un crossover nou ce s-ar putea integra în gama de modele Ford între actualele EcoSport și Kuga.

Ford produce la uzina de la Craiova modelul EcoSport încă din 2017, un model ce a început să fie pe placul clienților europeni. În trecut, la Craiova au fost produse modele ca Ford B-Max și Ford Transit Connect.

În ceea ce privește data începerii producției pentru noul model, aceasta nu a fost comunicată oficial, dar cel mai probabil, noul model va intra în fabricație la jumătatea anului viitor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)