autovit.ro

Ford Focus – noua generație aduce versiuni noi de echipare, motoare eficiente și tehnologii avansate

Una dintre cele mai iubite și echilibrate compacte de pe piață a primit o generație nouă. Ford Focus este construit pe o platformă complet nouă (Ford C2), aduce în gamă versiunile Active, Vignale și ST-Line, dar și motorizările EcoBoost și EcoBlue care pot fi cuplate la o nouă cutie de viteze automată cu 8 trepte. În plus, tehnologia de la bord va face viața mai plăcută pasagerilor și celui de la volan. Iată toate noutățile.

 

Focus s-a maturizat și are acum o siluetă sportivă și oferă o alură premium, prezentând în același timp un nivel superior de confort și de spațiu. Noua siluetă distinctivă a fost concepută în principal prin repoziționarea spre înainte a montanților A și prin proporții echilibrate care le permit acestora să fie orientați spre centrul roților față, în timp ce liniile musculare ale montanților C sunt așezate exact deasupra roților spate. Capota mai lungă rezultată și bara față fluidă, alături de o reducere a volumului liniei longitudinale laterale de forță, generează o imagine puternică și în același timp elegantă, îmbunătățind caracterul premium și sportiv al mașinii.

Creșterea cu 53 de milimetri a ampatamentului permite un diametru maxim mai mare al anvelopelor, ceea ce înseamnă că jantele pot fi poziționate mai sus în raport cu caroseria în zona aripilor, reducând astfel percepția de masă vizuală. Consolele mai scurte și poziționarea spre spate a cabinei determină o imagine puternică și dinamică, în ciuda impresiei pregnante de mașină compactă.

În ceea ce privește versiunile de echipare, Focus oferă un spectru larg de opțiuni estetice, cu elemente care diferențiază Focus Vignale, Focus ST-Line (garda la sol mai mica cu 10 mm), Focus Active (gardă la sol mai mare cu 30 mm) și Focus Titanium prin reflectarea preferințelor și a nevoilor specifice ale clienților fiecăreia dintre aceste variante.

Tehnologiile de iluminare prezente pe noua generație Ford Focus includ faruri adaptive care ajustează automat unghiul de incidență și intensitatea luminii pentru a se potrivi cu mediul de rulare. De asemenea, faza lungă automată cu funcție anti-orbire (Glare-free High Beam) elimină pericolul orbirii accidentale a celorlalți participanți la trafic în condițiile în care oferă o vizibilitate net superioară pe timp de noapte și este sprijinită de farurile avansate full-LED.

Focus este, de asemenea, primul vehicul Ford din Europa care oferă un sistem Head-Up Display (HUD). Acesta îi ajută pe șoferi să-și păstreze privirea concentrată către șosea, proiectând informații utile în câmpul vizual al acestora.

În ceea ce privește motorizările pe benzină, Focus este disponibil cu motorul 1.0 EcoBoost, oferit în versiuni de 85 CP, 100 CP sau 125 CP, în timp ce noul motor 1.5 EcoBoost este oferit cu 150 CP sau 182 CP.

Pentru fanii diesel, există motorul 1.5 EcoBlue care este oferit în versiuni de 95 CP și 120 CP. Ambele dezvoltă un cuplu maxim de 300 Nm și oferă emisii CO2 care coboară până la nivelul de 91 de grame/km pe versiunea cu cinci uși. Motorul 2.0 EcoBlue produce 150 CP, un cuplu de 370 Nm și emisii CO2 de 112 grame/km pe versiunea cu cinci uși.

Evident, nu trebuie uitată noua transmisie automata cu opt trepte dezvoltată de Ford. Aceasta asigură schimbări foarte rapide ale treptelor și este disponibilă împreună cu motoarele 1.0 EcoBoost de 125 CP, 1.5 EcoBoost de 150 CP, 1.5 EcoBlue de 120 CP și 2.0 EcoBlue de 150 CP.

Trenul de rulare este, tipic pentru Focus, la mare înălțime. Puntea spate este independentă, opțional fiind oferit, în premieră, un sistem de amortizoare adaptive, denumit Continuously Controlled Damping sau CCD. Sistemul CCD permite acum utilizarea tehnologiei Drive Modes. Modurile de rulare Normal, Sport și Eco sunt oferite în premieră pe Focus, permițându-le șoferilor să adapteze imediat răspunsul pedalei de accelerație, comportamentul transmisiei automate cu opt trepte, servodirecția asistată electronic (Electronic Power Assisted Steering sau EPAS) și caracteristicile tempomatului adaptiv pentru a se potrivi cu situația dinamică a momentului.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)