autovit.ro

Ford oprește producția modelului B-Max la Craiova pentru a face loc noului SUV Ecosport

Ford a confirmat faptul că producția modelului B-Max la uzina de la Craiova va fi oprită în luna septembrie. Ulterior, va începe producția SUV-ului de clasă mică Ecosport.

Uzina Ford de la Craiova va opri în luna septembrie producția modelului B-Max. Acesta va fi înlocuit cu noul SUV de clasă mică Ecosport. Ford B-Max a avut performanțe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri și Crossovere. Investiția pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

2017-Ford-EcoSport-facelift

Ford România a mai anunțat că va recruta încă 500 de angajați pentru zona de producție vehicule. Cei 500 de angajați se vor alătura celor 200 de operatori angajați la departamentul producție motoare. Uzina de la Craiova ajunge astfel la un număr total de aproape 1.700 de angajați.

“Aș vrea să-i mulțumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producția celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-Max. Craiova este o parte solidă a viitorului producției globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunț astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajați care vor fi recrutați la Craiova până la finalul acestui an”, a declarat John Oldham, Președinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o astazi cu angajații Ford Craiova.

B-Max_05

Anunțul care privește cele peste 500 de locuri de muncă adiționale vine în contextul în care Ford a lansat în luna aprilie o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază și calificați care vor sprijini producția noului EcoSport. Producția noului mode Ecosport la Craiova începe în această toamnă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)