autovit.ro

Ford produce din nou in Romania

Astazi, Ford Motor Company a inceput oficial productia de serie la fabrica din Craiova. Dupa cum se stie de ceva vreme, primul model fabricat la noua uzina este B-Max, un ingenios monovolum de clasa mica. Insa ce surprize mai propune Ford?

Evenimentul de lansare oficiala a productiei de serie a avut loc chiar in noua fabrica din Craiova. Printre invitati s-a numarat si presedintele tarii Traian Basescu care a devenit si primul client care a cumparat un exemplar B-Max.

Cine este B-Max?

Noul monovolum de clasa mica fabricat la Craiova se numara printre cele mai avansate tehnologic autoturisme europene de clasa mica si va fi comercializat in Europa din ultima parte a acestui an. Ford B-Max este echipat cu Active City Stop, un sistem care poate sesiza o posibila coliziune la viteza mica si care actioneaza automat asupra franelor. In plus, B-Max va fi prima masina in Europa care ofera Ford SYNC cu Emergency Assistance, un sistem avansat de asistenta a soferului controlat prin voce.

Tot la evenimentul de lansare s-a confirmat ca B-Max va dispune de motorul EcoBoost de 1 litru in ambele versiuni de putere (100 CP su 120 CP), propulsor fabricat tot la Craiova si care a castigat in urma cu putin timp premiul de Motorul International al Anului 2012.

Un nou motor produs la Craiova

Reprezentantii Ford au mai confirmat inceperea demersurilor pentru fabricarea unui al doilea motor la Craiova. Este vorba tot despre un motor pe benzina, dar de 1,5 litri si care va intra in productia de serie la inceputul anului viitor.

Per total, compania Ford investeste peste 675 milioane EUR in fabrica de motoare si autovehicule din Craiova, iar pana in prezent au fost investiti peste 500 milioane EUR pentru modernizarea si dezvoltarea acestei uzine.

Reintoarcerea in Romania

Se stie ca Ford nu este la prima experienta in Romania… In anul 1931, compania americana a deschis o firma de vanzari pe teritoriul tarii noastre, iar in anul 1935 a fost fondata Ford Romana S.A.R. Aceasta firma a cumparat un teren in cartierul bucurestean Floreasca, iar in luna mai a anului 1936 pe acest amplasament a fost inagurata o moderna uzina dotata cu prima linie de montaj Ford din Europa de Est. In acele vremuri uzina Ford din Floreasca asambla anual 2.500 automobile si camioane.

Ce parere aveti despre Ford B-Max? V-ar tenta sa il cumparati?

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)