autovit.ro

Ford va produce modelul crossover Ecosport la uzina de la Craiova

Ford a anunțat oficial că uzina de la Craiova va produce un nou model începând cu toamna anului viitor. Este vorba de crossover-ul Ecosport, cel mai mic SUV din gama constructorului american.

În acest moment la uzina Ford de la Craiova se produce monovolumul de clasă mică, B-Max, dar acest model a avut parte de o primire dificilă pe piețele europene, segmentul monovolumelor fiind în declin. Europenii nu mai caută acest tip de automobil, reorientându-se către SUV-uri. Ford dorește să se adapteze acestui trend și a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă găzduită chiar de uzina Ford de la Craiova în prezența lui Jim Farley, CEO și Președinte Ford of Europe că va investi 200 milioane de euro pentru a produce noul model Ford Ecosport în țara noastră. Producția lui Ecosport va debuta în luna septembrie a anului 2017.

ford_ecosport_s_1

Ford Ecosport este produs la această oră în India, la uzina Ford de la Chennai. După ce Craiova va prelua producția pentru piețele europene, exemplarele produse în India vor fi comercializate pe piața locală.

ford_ecosport_s

Vânzările de mașini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la întreaga industrie care a crescut cu 10%. Segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni din care face parte și modelul Ecosport a crescut cu 44% în 2015. Ford se așteaptă ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni să ajungă la aproape 1.5 milioane de vehicule pe an, până în 2017, ceea ce reprezintă o creștere de 35% față de 2015.

Linia de producție de la Craiova va păstra și asamblarea modelului B-Max, model ce va trece în curând printr-un facelift optic și tehnic.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)