autovit.ro

Francois Delecour oaspete al echipajului 99

Dupa ce in luna ianuarie am fost invitati la o sesiune de teste Cu Peugeot 207 S2000 in sudul Frantei de catre fostul vice-campion mondial, sesiune onorata de catre Victor, eu aflandu-ma in vacanta de ski, iata ca zilele trecute celebrul pilot francez a raspuns prezent la invitatia noastra de a veni in Romania.
Desi am mai avut intalniri si ocazia sa lucrez cu campioni de talia lui Rauno Aaltonen, Walter Roehrl, Sebastien Loeb, Dani Sordo si Marcus Gronholm, emotiile de a fi chiar gazda unui vice-campion mondial erau destul de mari.
Trebuie sa recunosc ca m-am pregatit pentru intalnire recitindu-i palmaresul (victorii in WRC in Portugalia, Turul Corsicii, Catalunya si Monte Carlo), urmarind filme de pe youtube din vremea cand pilota in campionatul Frantei pentru Peugeot. In plus, el a reusit o performanta excelenta in Raliul Monte Carlo cu doar doua saptamani inainte de a veni in Romania, aflat la volanul unui Peugeot 207 S2000 sub culorile tarii noastre!
Pilot extrem de temperamental, Francois s-a dovedit a fi un placut partener de discutii inca de la sosirea sa la Bucuresti, unde am si cinat in preziua testului.
A doua zi, Delecour a pilotat R3-ul campion al Romaniei la grupa A si in clasamentul 2RM, pe o proba de macadam din judetul Arges.
Eram foarte curios de reactiile lui. Dupa primele ture parcurse alaturi de copilotul sau, francezul, care pilota pentru prima data o masina de grupa R3, s-a declarat impresionat mai ales de omogenitatea masinii si eficienta suspensiilor dar si de calitatea asamblarii realizata de echipa tehnica Mach 1 Sportech.
Pe final de zi si “provocat” un pic si de mine, Francois a declarat ca ar veni cu placere sa piloteze intr-o etapa din Romania.
Nu mai ramane decat sa gaseasca bugetul necesar, insa ar fi o onoare sa avem la start un pilot atat de galonat.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)