autovit.ro

Gadgeturi utile pentru orice șofer

Plimbarea cu mașina în scop de business sau plăcere trebuie făcută în siguranță, cu calm și profesionalism. Deoarece există atât de mulți factori care îți pot atrage atenția sau te pot pune în dificultate, dacă ești începător, este important să ai la îndemână gadgeturi care te ajută să conduci fără probleme și care fac drumurile mai plăcute. Nu doar siguranța de pe șosea, ci și cea din parcare sau garaj trebuie să fie pe lista ta de priorități. Fie că ai o mașină nouă, fie una rulată, aceasta reprezintă un bun valoros, dar poate deveni și un pericol real în momente inoportune. Iată ce gadgeturi merită să instalezi în mașina ta:

Cameră video auto

O cameră auto instalată pe bord sau pe oglinda retrovizoare îți oferă un grad ridicat de siguranță în cazul evenimentelor nefericite. De exemplu, dacă ești implicat într-un accident, iar cel vinovat nu își recunoaște greșeala, vei avea la dispoziție o înregistrare care poate dovedi adevărul. Mai mult decât atât, o cameră instalată la vedere îți poate proteja mașina de acte de vandalism sau violență din trafic.

Când cauți o cameră video auto potrivită pentru mașina ta, ar trebui să ai în vedere calitatea imaginii. Pentru a filma bine pe timp de noapte sau ziua, când ai soarele în față, vei avea nevoie de o cameră cu tehnologia WDR sau HDR și cu un senzor sensibil la lumină. Acestea fac parte din gadgeturile puțin mai costisitoare, însă merită să faci o investiție atunci când crezi că te poți bucura cu adevărat de beneficiile acesteia. Camera auto nu te va scuti de responsabilități în trafic și va fi folositoare abia după ce vei fi implicat într-un accident sau după ce se va produce o avarie. Gândește-te, însă, că vei avea mereu un as în mânecă și vei putea să arăți o dovadă clară polițistului care face constatarea.

Înainte de a face achiziția, este recomandat să te interesezi cât mai mult despre modelele cele mai bune. Poți căuta înregistrări din mai multe momente ale zilei făcute de clienți, dar și recenzii ale acestora.

O altă specificație importantă, care nu trebuie să lipsească la o cameră video auto, este funcția de filmare în parcare. La camerele de calitate, înregistrarea se activează doar în momentul în care senzorul detectează mișcare în preajma mașinii. Această funcție reprezintă un avantaj dacă vrei să eviți micile surprize când un alt șofer îți poate lovi sau zgâria mașina în timpul parcării. De asemenea, dacă parchezi de obicei într-o zonă slab populată sau unde se întâmplă adesea asemenea incidente, cu siguranță vrei să poți găsi vinovatul mai ușor când observi o problemă sau când se întâmplă ceva mai grav.

Vezi categoria noastră de  ▶️AUTOTURISME

car kit

Car kit

Funcția Bluetooth devine din ce în ce mai râvnită printre șoferi și nu este doar un moft. Aceasta te face să fii atent la trafic atunci când ești într-o convorbire telefonică și te ajută să te bucuri de mai multe surse de muzică. Tocmai de aceea, o mașină fără Bluetooth poate fi considerată învechită, iar tinerii care își cumpără prima mașină vor căuta mereu ca aceasta să ofere o astfel de funcție. Avantajul tehnologiei din prezent îl reprezintă posibilitatea de a instala fără probleme un kit care facilitează această metodă de conectare. Car kit-urile sunt, de obicei, compuse din una sau două piese, în funcție de nevoile tale.

Dacă îți dorești să controlezi muzica și apelurile din telefon, poți folosi un kit cu o singură piesă, care se conectează în mufa pentru brichetă. Există produse modulatoare FM, cu porturi USB pentru încărcare rapidă sau kit-uri care îți permit să nu mai folosești telefonul pentru a prelua sau a încheia apeluri. Acestea sunt ușor de instalat și nu necesită conexiuni speciale la instalația electrică a mașinii. De asemenea, nu întrerup în niciun fel capacitatea de încărcare a altor device-uri pe care le ai în mașină. 

Simplificarea vieții la volan îți va aduce imediat avantaje și nu vei mai fi nevoit să folosești mereu căști atunci când trebuie să preiei apeluri importante. Suporturile pentru controale sunt necesare dacă îți dorești să fii cât mai conectat, fără a fi nevoit să-ți iei ochii de la drum. Cu un kit potrivit, vei putea să te bucuri de divertisment direct din aplicațiile tale preferate de pe smartphone, dar și de funcționalitate.

Aspirator auto

Orice șofer care ține cu adevărat la mașina lui trebuie să aibă un aspirator auto la îndemână. Mai ales dacă nu locuiești la casă, poate fi mai complicat să-ți cureți cu adevărat mașina în interior și nu poți să o întreții corespunzător fără vizite regulate la spălătorie. Indiferent că îți dorești ca interiorul mașinii tale să fie impecabil sau că ai un câine care lasă în urmă multe fire de păr, trebuie să ții cont de nevoile și așteptările tale înainte de a achiziționa un aspirator auto.

Dacă dorești ca acesta să îndepărteze cu succes praful și alergenii din mașină, alege un aspirator cu filtru HEPA, iar dacă vrei să fii mai eficient, optează pentru un aspirator fără sac. Dacă acesta dispune de un recipient de colectare, îți va fi mult mai ușor să-l cureți și nu vei mai avea pe cap grija înlocuirii sacului. 

Totuși, uneori, poți avea nevoie de o curățare mai în detaliu sau a diferitelor pete. Dacă nu ai timp să faci un drum la spălătorie, un aspirator care asigură curățarea umedă te va ajuta să scoți petele de suc sau cafea de pe mochetă sau de pe tapițerie. Acestea sunt utile mai ales dacă transporți adesea diferite produse care pot păta, dacă ai copii sau dacă petreci mult timp pe drum cu mașina. În cazul în care transporți mărfuri care se pot vărsa, un aspirator care permite și curățarea lichidelor te va ajuta să scapi de incidentele neplăcute. În astfel de cazuri, un aspirator auto profi devine o necesitate.

Nu uita că aspiratorul ideal trebuie să aibă și o forță de absorbție mare, pentru a da cele mai bune rezultate. De asemenea, dacă vrei să faci o treabă minuțioasă, dar bună, alege un aspirator care se conectează la bateria mașinii. Cele care funcționează wireless, prin bateria proprie, se pot descărca mai repede decât crezi și te vor lăsa cu treaba făcută pe jumătate.

Vezi categoria noastră de 👉 AUTOUTILITARE

sistem de navigatie

Sistem de navigație

Sistemul de navigație GPS este esențial dacă faci drumuri dese în scop de afaceri sau dacă transporți mărfuri în toată țara și în străinătate. În special în cazul în care conduci o mașină de generație veche, cel mai probabil îți lipsește un sistem de navigație bun inclus. Dacă nu ai deja un astfel de gadget, nu ezita să începi căutările cât mai repede. Acestea sunt mici device-uri care se potrivesc cu designul celor mai multe interioare și care vor fi de folos și în perioada de vară, când pleci în călătorii cu familia sau cu prietenii. Chiar dacă majoritatea oamenilor preferă acum să folosească smartphone-ul în astfel de situații, de cele mai multe ori, este recomandat să protejezi bateria acestuia. Un sistem GPS te va asista la bine și la greu în drumurile tale.

Înainte de a cumpăra, gândește-te bine la călătoriile pe care le faci cu mașina și dacă acestea te poartă de multe ori în zone pe care nu le cunoști. Dacă te rezumi la drumuri prin oraș și ieșiri ocazionale, cel mai probabil nu ai nevoie de un astfel de sistem, dar dacă jobul tău implică multe ore de condus, nu risca să rămâi în zone necunoscute. Optează pentru un model rezistent la șocuri și uzură, cu un afișaj clar și suficient de mare pentru vederea ta. Harta trebuie să fie ușor de înțeles și de văzut, pentru a nu te obliga să-ți iei prea mult ochii de la trafic. Un device care permite vizualizarea hărților 3D este potrivit dacă vei folosi intens acest dispozitiv.

Când vine vorba de preț, nu te mulțumi cu puțin. Un sistem de navigație de calitate îți va oferi mai multe funcții, precum un limitator de viteză, actualizări din trafic în timp real sau comenzi vocale. Dacă îl vei folosi ocazional sau sezonier, un GPS cu funcțiile de bază va fi suficient pentru a nu te pierde în aventurile tale și își va face treaba. Ține minte că este important sa te documentezi atunci cand pleci în vacanță și să te odihnești de fiecare dată când urci la volan.

Citește și: TOP 20 CELE MAI SPECTACULOASE DRUMURI DIN ROMANIA

gadgeturi auto

Gadgeturile auto îți vor face viața mai ușoară și te vor ajuta să redescoperi plăcerea de a conduce. Încearcă să nu instalezi prea multe sisteme care îți pot distrage atenția și rezumă-te doar la cele care îți sunt cu adevărat necesare. În acest fel, te vei putea bucura de drumurile pe care le faci, indiferent dacă pleci la muncă sau în vacanță.

Sursa foto: shutterstock.com

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)