autovit.ro

Grupul Peugeot-Citroen este în discuții cu General Motors pentru posibila achiziție a mărcii Opel

Grupul francez PSA, ce deține mărcile Peugeot, Citroen și DS se află în discuții cu General Motors pentru posibila achiziție a mărcilor Opel și Vauxhall. Negocierile au fost confirmate de oficialii PSA, dar asta nu înseamnă că afacerea va fi semnată.

Dacă această achiziție se va întâmpla, va deveni una dintre cele mai importante tranzacții din lumea auto. Grupul PSA și-ar îmbogății portofoliul și ar urca pe locul doi în Europa în clasamentul cotei de piață, în spatele grupului german Volkswagen.

Discuțiile dintre PSA și GM au fost confirmate de un comunicat oficial dat de partea franceză după ce Reuters a publicat pentru prima dată această știre. Conform comunicatului oficial PSA, cele două grupuri explorează un număr de inițiative strategice cu scopul de a crește profitabilitatea și eficiența operațională. Între aceste inițiative se află și o potențială achiziție a mărcilor Opel și Vauxhall.

PSA-DS-logo copy

Dacă PSA și GM ajung la un acord, noul grup va avea o cotă de piață de 16%, devenind astfel al doilea jucător european pe piața auto. PSA și Opel au colaborat în trecut având platforme comune, în special în zona vehiculelor comerciale.

Opel nu stă prea bine la capitolul financiar și acesta ar putea fi un motiv pentru care General Motors ar vrea să se retragă total din Europa. După ce a renunțat la marca Chevrolt acum câțiva ani, Opel ar putea fi acum obiectul unei vânzări. Marca germană și-a redus pierderile financiare în ultimi ani, dar mai are încă de recuperat la acest capitol. Opel este parte din grupul american General Motors încă din 1929. Cele două grupuri auto au mai încercat să formeze o alianță în 2013, dar planurile nu au fost duse până la capăt.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)