autovit.ro

Guvernul va incuraja cumparatorii de masini electrice

Vesti bune pentru cei cu spirit ecologic, Guvernul Romaniei va introduce stimulente financiare pentru incurajarea achizitionarii si productiei de masini electrice.
Intentia este de a le oferi cumparatorilor „prime ecologice” iar producatorilor deducerea cheltuielilor din impozitul pe profit sau ajutoare de stat.

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax Guvernul va adopta si masuri de atragere a investitorilor straini in Romania, pentru ca automobilele si componentele electrice sa fie fabricate si la noi in tara.

In paralel, se au in vedere si cresterea de energie electrica din surse regenerabile produsa in Romania, dezvoltarea unei infrastructuri de incarcare a bateriilor pentru autovehicule electrice si elaborarea unei strategii nationale pentru reciclarea bateriilor masinilor electrice.

In curand si pe meleagurile mioritice?

Demn de mentionat este faptul ca momentan in europa tari care au o astfel de infrastructura prezenta si functionala sunt putine, si anume doar Franta, Germania (cele mai multe statii – 616 la nr.), Elvetia, Olanda si Marea Britanie iar in contructie doar Spania, Polonia si Irlanda. Portugalia, Danemarka si Norvegia au si ele planificate astfel de infrastructuri.

Deci cu alte cu cuvinte avem de-a face cu o initiativa daca nu originala macar in ton cu „moda” si de bun simt din partea guvernului nostru. O initiativa deloc proasta, pentru ca ne prezint cu posibilitatea de crea locuri de munca, de a aduce o industrie si investitori la noi in acelasi timp promovand un concept ce poate fi un prim pas catre o sursa de energie sustenabila (sau cel putin mai putin limitata decat combustibilul fosil).

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)