autovit.ro

Guvernul va restitui taxa auto până cel târziu în martie 2019

Guvernul României a decis prin ordonanță de urgență un nou calendar pentru restituirea taxei auto. Cei care au plătit această taxă își vor primii banii înapoi până cel târziu în luna martie a anului 2019. Mai mult, banii vor fi restituiți cu o dobândă de 0,02% pe zi.

 

După eliminarea timbrului de mediu la data de 1 februarie a acestui an, legislația nu a mai permis restituirea taxei auto. Legea care a abrogat timbrul de mediu a anulat și procedura anterioară ce prevedea recuperarea banilor în cinci tranșe egale.

Guvernul remediază acum acest lucru prin intermediul unei ordonanțe de urgență care adoptă și un nou calendar pentru restituirea banilor către cei care au achitat taxa auto.

Astfel cei care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa de poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule își vor primii banii înapoi în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.

Pentru timbrul de mediu, banii vor fi restituiți între 1 septembrie 2018 și 31 martie 2019. Pentru a intra în posesia sumelor, trebuie depusă o cerere la sediile ANAF.

Mai mult, pentru fiecare zi de întârziere, statul va plăti proprietarilor o dobândă de 0,02% pe zi, ceea ce echivalează cu o dobândă de 7,3% pe an.

Adoptarea ordonanței de urgență are loc ca urmare a avertizărilor primite de la Uniunea Europeană că va declanșa procedura de infringement dacă nu va restitui banii încasați prin intermediul taxei auto.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)