autovit.ro

Hyundai Grand Santa Fe, versiunea cu ampatament marit

La Salonul Auto de la Geneva, Hyundai a lansat oficial versiunea cu ampatament extins a modelului Santa Fe. Botezat Grand Santa Fe, noul model a fost prezentat in premiera la editia de anul trecut a Salonului International Auto de la New York, iar apoi Hyundai a dezvoltat o varianta dedicata special pentru Europa.

Prin urmare, o mare parte dintre caracteristicile privind dinamica si manevrabilitatea au fost ajustate la nivelul asteptarilor clientilor europeni. Dezvoltat in paralel cu modelul de baza, noul Grand Santa Fe beneficiaza de noul design “Storm Edge” aplicat recent lui Santa Fe. Insa noul model se diferentiaza de actuala generatie Santa Fe prin grila restilizata, proiectoarele de ceata si noul spoiler fata, dar si prin remodelarea completa a partii posterioare. Mai mult, Grand Sante Fe dispune de jante din aliaj speciale, de 18 si respectiv 19 inci.

Fata de modelul de baza, noul Grand Santa Fe este cu 10 mm mai inalt, mai lat cu 5 mm si mai lung cu 225 mm, asta in timp ce ampatamentul a fost alungit cu 100 mm. Iar aceasta redimensionare a permis aprecierea volumului portbagajului la 607 litri, dar si o configuratie cu sase sau sapte locuri. In habitaclu, Grand Santa Fe mai puncteaza prin sistemul de directie cu trei moduri de operare (Flex Steer), ecranul TFT de 4,3 inci si plafonul panoramic dispus pe intreaga lungime a vehiculului, fara bara centrala.

Grand Santa Fe_2

Noul Hyundai Grand Santa Fe dispune de o singura motorizare adaptata caracteristicilor sale: un turbodiesel de 2,2 litri “R” VGT de 197 CP ce indeplineste normele de poluare Euro 5. Puterea dezvoltata de acest motor este gestionata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu sase trepte, iar emisiile poluante de CO2 sunt de 192 g/km parcurs in regim mixt de exploatare.

Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europe, sintetizeaza aceasta descriere a noului model din gama: “Adaugarea Grand Santa Fe in portofoliul Hyundai ne va permite sa gestionam solicitarile in crestere pentru SUV-uri de segment E inregistrate pe piata europeana. Grand Santa Fe confirma traditia companiei de a oferi un nivel ridicat de calitate si specificatii disponibile in configuratia standard, fara a implica un pret premium. Un motor puternic, insa eficient, un sasiu adaptat solicitarilor europene, posibilitatea de a acomoda persoane si bagajele acestora transforma Grand Santa Fe in alegerea ideala pentru familiile numeroase”.

Voi ce parere aveti despre aceasta versiune cu ampatament extins a SUV-ului Hyundai Santa Fe?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)