autovit.ro

Iată 4 metode prin care poți să plătești rovinieta

În momentul în care pleci din oraș, fie că este într-o vacanță prelungită sau o scurtă ieșire de weekend trebuie să ai în vedere plata rovinietei. La începutul acestui an, CNADNR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România) a făcut un anunț că a extins rețeaua de camere de supraveghere ce verifică în timp real dacă rovinieta a fost achitată pentru mașina care trece prin dreptul sistemului. De aceea, șansele de a primi amendă dacă circuli fără rovinietă sunt ridicate. În continuare, îți prezentăm 4 metode prin care poți să plătești rovinieta.

 

  1. Plata la stațiile de carburanți

Aceasta este metoda clasică și cea mai simplă pentru cei mai mulți. Toate benzinăriile sunt parteneri în programul ce permite plata rovinietei. Pentru această operațiune aveți nevoie să spuneți celui de la casă numărul mașinii și clasa în care se încadrează automobilul dvs. Dacă nu aveți aceste detalii, talonul mașinii vă este de ajutor. Este important să verificați corectitudinea informațiilor înainte de emiterea tichetului ce confirmă achziționarea rovinietei, deoarece acestea nu mai pot fi modificate.

 

  1. Plata în mediul online

Numărul partenerilor care au aderat la programul de plată pentru rovinieta în mediul online a crescut simțitor. Astfel, o scurtă cautare pe Google vă poate pune la dispoziție mai multe variante pentru plată. Ai nevoie doar de un cont de utilizator, confirmarea unor date și un card pentru plați online.

 

  1. Plata de pe telefonul mobil

La fel ca numeroasele portale online care permit plata, există mai multe aplicații destinate telefoanelor mobile inteligente care permit achitarea taxelor pentru rovinieta. O simplă căutare în magazinul de aplicații al sistemului de operare utilizat va aduce în față o serie de aplicații ce integrează opțiunea de plată a rovinietei.

2015

  1. Plata prin SMS

Pentru plata prin SMS a rovinietei este nevoie să urmați o serie de pași simpli, după cum urmează:

– trimiteți la numărul 7500 textul care conține numărul de înmatriculare și categoria rovinietei corespunzatoare tipului de vehicul (Ex: B111ABC B).

– veți primi un mesaj prin care vi se cere să confirmați achiziția (mesajul va conține informații detaliate despre achiziție, inclusiv prețul final).

– pentru confirmare, răspundeți cu textul DA .

– veți primi un mesaj de confirmare pentru achiziția rovinietei ce va conține seria acesteia, categoria, numărul de înmatriculare pentru care a fost emisă și data la care expiră perioada de valabilitate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)