autovit.ro

Imi vand masina. Cum procedez?

Vanzarea unei masini nu este cel mai complicat lucru in viata, asta e clar! Cu toate acestea, cel care vinde trebuie sa-si ia, ca in orice alt domeniu, niste masuri pentru a-si spori sansele de reusita.

Odata primavara venita, se poate spune ca s-a deschis sezonul vanzarilor-cumpararilor de masini. Deci, prima concluzie, iarna masinile se vand mai greu.

De altfel vanzarea unei masini in anotimpul rece va scoate in evidenta in ochii si, mai ales, urechile cumparatorului atent, toate zgomotele si scartaielile caroseriei si subansamblelor amplificate din cauza temperaturii scazute.
In plus, masina va fi de cele mai multe ori murdara sau acoperita cu zapada, fara sa poata sa se prezinte in toata splendoarea ei! De aceea, o vanzare este mai usoara odata cu venirea caldurii.

Cel mai comod mod de a face cunoscuta intentia voastra de vanzare, indiferent de sezon, este mica publicitate specializata, fie ea electronica sau nu. Pe langa comoditate, acest mod de publicitate are, evident, si cea mai mare penetrare la potentialii clienti.

Lasand la o parte continutul anuntului care trebuie sa fie cat mai cuprinzator si sa scoata in evidenta aspecte cheie ale masinii (istoric, stare, kilometri, dotari, motiv al vanzarii, etc), un aspect aproape definitoriu este poza sau pozele care insotesc anuntul.

Am mai vorbit odata despre acest subiect, chiar pe larg, insa revin asupra unor consideratii importante.

Faceti poze clare, cu masina complet incadrata. Tineti usile si capotele inchise in cazul pozelor de extrerior. Fiti atenti la ambianta in care faceti pozele. Evitati parcarile aglomerate, zonele urate, prafuite, etc. Puteti obtine chiar un usor avantaj daca alegeti cu atentie locul unde fotografiati.

Bineinteles ca inainte de fotografiere si de prezentarea masinii cumparatorului, se impune o toaletare serioasa a acesteia. Daca masina este bine intretinuta, probabil ca ajunge doar o spalare atenta, inclusiv in zonele mai putin accesibile (balamale, usita de la alimentare, aerisitoare, etc), insa in multe cazuri de masini mai neatent pastrate este extrem de benefica trecerea pe la un atelier specializat in detailing. Daca vorbim de unul bun, profesionist, va garantez ca masina va arata cu totul altfel dupa ce iese de acolo si vanzarea va fi mai usoara!

Incercati sa fiti amabili si sinceri cu cei care va suna pentru a va cere detalii despre masina. Ajuta!

Daca alegeti sa mergeti in targul/piata de masini, avantajul este ca atat dvs ca proprietar cat si masina intrati in contact direct cu clientul, deci multe depind de talentul de vanzator al fiecaruia. In general, achizitia unei masini este un act emotional, deci mizati pe clientii carora e clar ca masina le place! De multe ori acestia sunt de acord sa treaca cu vederea unele mici probleme tehnice (o bataie la suspensie, o mica zgarietura, etc), doar pentru faptul ca le place fie culoarea, fie interiorul, fie jantele, fie tot intregul.

A propos de jante, este evident ca niste jante de aliaj frumoase si care sa se potriveasca cu masina ajuta la declansarea acestei dorinte de cumparare!

Inainte de vanzare, incercati sa eliminati mici probleme tehnice (batai la suspensie, becuri lipsa, geamuri nefunctionale, interior rupt, etc) care creaza o imagine negativa in ochii cumparatorului, insa nu investiti nici in 4 anvelope noi, nici intr-o suspensie noua sau o reparatie capitala la motor! Nu o sa recuperati niciodata acesti bani de la cumparator, care va considera ca i se cuvin aceste aspecte.

Un ultim aspect extrem de important este…pretul! Piata de masini SH este una extrem de competitiva si sensibila la aspectul pret. Faceti un mic studiu asupra ce are de oferit concurenta si nu incercati preturi iesit din comun de mari decat daca se justifica printr-o stare exceptionala a masinii sau dotari rare!

Bafta la vanzare!

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)