autovit.ro

In numele tatalui

Sa pornim la drum prin a face o precizare: nici Marco Tempestini nici fiul lui, Simone, nu fac sau nu au facut parte din IRA, Marco nu va sfarsi in inchisoare iar fiul lui nu va trebui sa lupte din rasputeri pentru a-si dovedi inocenta, insa mi-a placut atat de mult titlul filmului lui Jim Sheridan si mi s-a parut ca se potriveste atat de bine situatiei, incat l-am adoptat!
Actiunea se petrece la Sibiu, pe pista gazda a competitiilor de slalom paralel si a superspecialei raliului din urbe, iar eu am venit sa mai fac niste kilometri de teste in vederea raliului Iasiului si, de ce sa nu recunosc, sa castig! Speranta mea era ca nu o sa-i incurc prea tare pe talentatii piloti tineri din competitie si o sa ma duelez cu pilotul Tempestini senior, care isi anuntase prezenta.
Evident ca vroiam sa-l inving, vroiam sa fiu eu pe unu si el pe doi. Asta isi doreste orice sportiv. Sa invinga.
In plus, duelul dintre noi ar fi fost interesant si pentru spectatori si pentru tinerii ce bat la portile pilotajului.
Ajuns la Sibiu, il caut din priviri pe Marco si-l gasesc in jurul echipei sale. Ma bucur si ma duc sa-l salut insa, spre surprinderea mea, aflu ca el nu particpa din ratiuni tehnice, motorul masinii sale neputand fi gata la timp.
Ma intristez, iar gandul ca le voi strica din nou joaca copiilor-piloti – masina mea fiind mult mai performanta decat cele la volanul carora ei se dovedesc a fi atat de rapizi-, nu-mi da pace.
Insa un Tempestini poate ascunde un altul si inca unul foarte rapid!
Simone, fiul lui Marco, abia a implinit 17 ani, si face parte, impreuna cu Radu David, Raul Badiu, Octavian Tarnoveanu din acei “copii” care ma impresioneaza prin pilotajul lor de calitate, prin maturitatea pe care o arata la volan. Merg cu o precizie dezarmanta pe un traseu dificil, plaseaza masina la milimetru, franeaza cu stangul, controleaza derivele cu maiestrie, pe scurt, au deja un bagaj bogat de cunostinte de pilotaj modern.
Beneficiind si de cea mai performanta masina dupa Mitsubishi-ul meu, Simone a fost cel care a dominat de fapt intrecerea de astazi – eu fiind un soi de extraterestru datorita performantelor superioare ale masinii-, progresand de la o trecere la alta si luptand pentru a bate timpul lui Raul, dupa ce acesta isi terminase evolutia, si pentru a urca pe locul doi al clasamentului Open.
Deci, premonitia mea a fost corecta, un Tempestini a fost pe doi, imediat dupa mine, insa el, Simone, este adevaratul invingator al cursei LOR, a pilotilor-fosti copii, inca extrem de tineri si care stiu deja atat de multe!
Stateam cu Vlad Cosma – si el tot foarte tanar-, pe margine si ii invidiam, in acceptiunea cea mai buna a cuvantului, ca pot, la varsta lor frageda, sa practice pilotajul la un nivel foarte inalt.
Ramane sa reusesca sa faca pasul in CNR si, de acolo, in marea aventura a pilotajului european si mondial.

Bafta, baieti!

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)