autovit.ro

În prag de iarnă, Audi ne prezintă noul model A5 Cabrio

Chiar la debutul sezonului rece în Europa, Audi a decis să lanseze un model decapotabil. Este vorba de noul A5 Cabrio, o completare firească a gamei A5.

Noul model vine după ce Audi ne-a arătat deja noul A5 și A5 Sportback. Deși Europa este în pragul sezonului rece, noul Audi A5 Cabrio va debuta oficial pe plaiuri mai însorite, mai precis la Salonul Auto de la Los Angeles, la sfârșitul lunii noiembrie.

Adoptând liniile inaugurate de noul Audi A5, versiunea Cabrio rămâne fidelă soluției cu plafon din material textil cu acționare electrică. Soft-top-ul are nevoie de 15 secunde pentru a se plia în portbagaj și de 18 secunde de a reveni pe poziție. Decapotarea se poate face și în mers până la viteza de 50 km/oră. Portbagajul este mai mare acum, cu 60 litri mai mult față de modelul precedent, ajungând la un total de 380 litri.

Noul Audi A5 Cabrio este mai ușor cu 40 kilograme față de modelul precedent, iar rigiditatea structurală a crescut cu 40%. În ceea ce privește gama de motorizări, aceasta este similară cu cea a modelelor A5 și A5 Sportback. Clienții vor putea alege dintre un motor pe benzină 2.0 TFSI de 252 CP sau două variante diesel: 2.0 TDI de 190 CP sau 3.0 TDI de 218 CP. În viitor vor mai fi adăugate încă două motorizări: 2.0 TFSI de 190 CP și 3.0 TDI de 286 CP. La capitolul transmisie, aceasta va fi asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte, sau opțional de cutia automată S-Tronic cu șapte trepte sau Tiptronic cu opt trepte. Tracțiunea integrală quattro este și ea disponibilă ca opțiune.

Pentru cei care își doresc un cabriolet extrem de performant, se poate alege modelul S5 Cabrio, animat de motorul 3.0 TFSI cu șase cilindri ce dezvoltă 354 CP. Acest model are nevoie de 5.1 secunde pentru a accelera până la 100 km/oră, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)