autovit.ro

Invatamintele lui Loeb pentru ingamfatul Ogier

Well, vorba neamtului, se zice ca cine rade la urma rade mai bine! Sau ca cine nu are batrani, sa-si cumpere!
Acum nu neaparat ca Loeb e batran, insa se cam afla in anul pensionarii dupa o fulminanta cariera si cei de la Citroen s-au cam grabit sa-i bage o sula (tanara) in coaste.
Care, culmea tupeului, isi permite nu doar sa aiba acelasi prenume cu ilustrul sau conational si inaintas ci il si bate cateodata. Hmmm, asa ceva nu s-a prea intamplat cu ceilalti coechipieri ai alsacianului, pe care acesta i-a dominat cap-coada.
Asa ca, patronii echipei s-au gandit ca ce bine ar fi sa-l favorizeze pe pustiul obraznic in lupta cu leul sur, o victorie a primului in campionatul 2011 i-ar creste simtitor cota avand in vedere ca nimeni nu l-a prea detronat pe Seb Intaiul in ultimul cincinal.
Numai ca, din punct de vedere etic nu e prea ok sa faci asta cu cel care ti-a pus sigla pe harta raliurilor mondiale si a facut din tine ca echipa un monument!
Loeb a devenit din ce in ce mai frustrat de micile gainarii ale managerilor iar in aer plutea miros de razbunare. Si unde putea sa fie cea mai dulce si mai dulce scena pentru desfasurarea unei exemplare puneri la punct al juvenilului coleg, decat in mega dificila si super specializata cursa dintre brazii finlandezi, vazuti uneori de sus de catre echipaje in timp ce spectatorii numara zecile de metri pana la aterizare.
Zis si facut, Loeb isi face publica strategia de a strange puncte in Finlanda fara sa declare ca victoria l-ar interesa foarte mult, in timp ce un puseu de emotivitate adolescentina il face pe challenger sa declare sus si tare ca va muta muntii, va curba orizontul si-i va snopi in bataie pe finlandezi la ei acasa, cu tot cu Loeb in frunte!
Chiar si eu m-am speriat din spatele calculatorului, gandindu-ma, agitat, ca nu cumva micutzul Sebi sa faca vreo nefacuta pe motiv de supraincalzire cerebrala…
In timp ce septuplul campion pornea primul pe drum in prima zi, datorita ordinii din campionat, obraznicul tiz abuza de toate scamatoriile de doi lei pentru a-si asigura prin incetinire voita pe ultima proba a fiecarei zilei un loc confortabil pentru a ataca.
Numai ca senzationalul Loeb si-a strans centurile si a facut ce stie el cel mai bine: sa mearga BLANA si super exact/eficient/sigur, intr-un cuvant: PERFECT!
L-a batut pe Sebi de l-a snopit, chiar daca diferenta de timp nu indica acest lucru, insa ilustrul Seb a trebuit sa mature trasa in fiecare zi. Daca erau colegi la gradinita, il trimitea pe Sebi sa stea in genunchi pe boabe de porumb, my friend! Cred ca, in curand, Sebi nu o sa mai doarma bine din cauza cosmarurilor cu Seb, le grand Bau-Bau! Prietene, pare sa-i transmita Seb lui Sebi, in sportul asta nu ajunge sa joci regulile pe degete, trebuie sa ai si “balls”, vorba aceluiasi neamt de la inceput!
Asa ca, domnilor de la Citroen, ati face bine sa va inchinati inca odata in fata acestui urias al pilotajului. Fara el nu erati unde sunteti acum.
Iar ala micu’ sa mai astepte, ca nu-l tine inca!

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)