autovit.ro

Jaguar E-Pace – un SUV compact ce vizează direct triada germană

Lumea care își dorește din ce în ce mai mult SUV-uri nu poate lăsa indiferenți constructorii auto. Ultimul venit în hora mașinilor cu gardă la sol mai mare este Jaguar E-Pace, un SUV care va intra direct în luptă cu rivalii germani din clasa compactă, respectiv Audi Q3, BMW X1 și Mercedes-Benz GLA. Cu o lungime de 4,39 metri, E-Pace are la bază o platformă nouă, care va fi utilizată și de viitorul Range Rover Evoque.

 

Designul exterior este inspirat de la coupeul F-TYPE şi se caracterizează prin grila specifică Jaguar, silueta atletică şi părţile laterale robuste. Jantele de 21’’ din aliaj uşor, disponibile opţional, oferă modelului E-PACE un aspect îndrăzneţ şi sportiv, inspirând agilitate și dinamică. De asemenea, spiritul sportiv Jaguar se remarcă prin linia descendentă a plafonului şi forma specifică a geamurilor laterale.

E-PACE dispune de un habitaclu spaţios, raportat la segmentul din care face parte, SUV-ul compact având o lungime totală de 4395 mm. Ampatamentul de 2681mm promite un nivel ridicat de confort pentru cinci pasageri, în timp ce capacitatea mare a portbagajului, de 577 litri, a fost posibilă prin utilizarea unei suspensii spate cu o configuraţie cu braţ integrat.

Pentru a arăta că pune accentul pe o prestanță dinamică, E-Pace a primit un tren de rulare adaptiv, denumit Adaptive Dynamics. Acesta detectează acţiunile şoferului, mişcările caroseriei şi manevrarea volanului, reglează proactiv suspensia şi adaptează forţa de amortizare, pentru a îmbunătăţi controlul la rulare şi agilitatea, în condiţii variate de drum.

jagepace18myinterior13071702

Gama de motorizări cuprinde cinci versiuni de motorizare, trei diesel şi două pe benzină. Motorul diesel Ingenium de 2,0 litri cu 4 cilindri este disponibil în variantele de 150 CP, 180 CP şi 240 CP, iar cel turbo pe benzină, cu 4 cilindri, de 2,0 litri, în variantele de 250 CP şi 300 CP.  Evident, E-Pace va beneficia de un sistem de tracțiune integrală inteligent, denumit Active Driveline, capabil să distribuie cuplul între punți în funcție de tracțiune și suprafața pe care se rulează. Opțional, va fi oferită cutia automată ZF cu 9 trepte.

La interior trebuie să notăm faptul că E-PACE este primul model Jaguar echipat cu noua tehnologie TFT pentru Head-Up Display. Afişajul avansat poate proiecta pe parbriz cu 66% mai multe informaţii, utilizând grafică de mari dimensiuni, color şi o claritate îmbunătăţită. Informaţiile esenţiale, precum viteza vehiculului şi indicaţiile de navigaţie sunt afişate în permanenţă, iar avertizările şi actualizările aferente sistemelor multimedia, de siguranţă şi de confort, sunt proiectate direct în câmpul vizual al şoferului. E-Pace va ajunge la vânzare pe piața din România la începutul anului 2018.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)