autovit.ro

Jaguar XFR-S, performanta extrema

Dupa o perioada marcata de imagini spion, Jaguar a pus capat speculatiilor si a prezentat in premiera mondiala noul XFR-S in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Vorbim mai departe despre un sedan spectaculos din toate punctele de vedere…

XFRS_1

Adrian Hallmark, directorul Global Brand Jaguar Cars, afirma ca noul XFR-S este cel mai rapid, cel mai puternic si totodata cel mai agil sedan sport construit vreodata de catre marca britanica.

XFRS_2

Din punct de vedere estetic, caroseria a fost usor redesenata atat pentru un look mai agresiv cat mai ales pentru cresterea cu circa 68% a fortei de apasare aerodinamica. Astfel au fost redimensionate prizele de aer, suspensia a fost recalibrata devenind cu 30% mai rigida, iar in plus au mai fost adaugate o serie de componente fabricate din fibra de carbon. In plus, noul XFR-S dispune de cinci nuante exterioare: French Racing Blue, Ultimate Black, Stratus Gray, Polaris White si Italian Racing Red. Iar aceasta versiune ultra sporty a sedanului XF se mai evidentiaza prin imensul eleron spate, precum si prin jantele Varuna de 20 inci.

XFRS_3

Dezvoltat de catre specialistii diviziei ETO din cadrul Jaguar Land Rover, XFR-S beneficiaza de un tren de rulare complet nou si de un propulsor V8 supraalimentat de 5 litri capabil sa dezvolte 543 CP la 6500 rpm si un cuplu maxim de 680 Nm disponibil in plaja 2500 – 5500 rpm. Astfel vorbim de un surplus de 39 CP comparativ cu versiunea standard a lui XFR, iar aceasta diferenta a fost obtinuta mai ales prin optimizarea galeriei de admisie si evacuare. Puterea este gestionata prin intermediul unei transmisii automate Quickshift cu 8 trepte care faciliteaza demarajul de la 0 la 100 km/h in doar 4,6 secunde, asta in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 300 km/h.

Si tot in cadrul evenimentului de lansare, oficialii marcii britanice au mai mentionat ca noul Jaguar XFR-S va fi comercializat in Marea Britanie incepand din luna mai 2013, la un pret de 79.995 lire sterline, adica aproximativ 98.300 EUR.

Cum vi se pare acest Jaguar XFR-S?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)