autovit.ro

Jozef Kaban, omul care a creat actualul design Skoda, devine noul designer-șef al mărcii BMW

BMW și-a asigurat serviciile unui nume important din lumea designerilor auto. Slovacul Jozef Kaban, celebru pentru munca pe care a depus-o pentru marca Skoda, devine unul din principalii designeri ai mărcii BMW.

Jozef Kaban este un nume cu greutate în lumea designerilor auto. Actuala identitate a mărcii Skoda este opera sa. Slovacul a desenat modele ca actuala generație Octavia, noul Superb sau SUV-ul Kodiaq. Mai important, acum mai bine de un deceniu, Jozef Kaban semna designului modelului Bugatti Veyron, unul dintre cele mai importante supercaruri moderne. Kaban a mai lucrat și pentru marca Audi până în anul 2008. Ultimul proiect coordonat de Kaban la Skoda a fost actuala Octavia facelift, model ce a stârnit o serie de controverse prin designul ales.

161027-skoda-octavia-02

Jozef Kaban are 44 de ani și îl înlocuiește pe Karim Habib, cel care a părăsit departamentul BMW de design anul trecut din motive personale. Kaban îi va raporta direct lui Adrian van Hooydonk, designerul olandez care coordonează departamentul de de design al grupului BMW (BMW, Mini, Rolls-Royce).

kaban2

Odată cu recrutarea lui jozef Kaban, BMW l-a numit pe croatul Domagoj Dukec în funcția de director de creație pentru divizia BMW i (modele electrice) și BMW M (modele performante). Ducek este cel care a desenat actualul model BMW Seria 2 Active Tourer, primul monovolum din gama BMW.

ducek

“Privesc cu încredere această consolidare a echipei de design a BMW Group”, a declarat Adrian van Hooydonk. “Atât Jozef Kaban, cât şi Domagoj Dukec aduc experienţa, talentul şi viziunea de care avem nevoie pentru direcţia viitoare a designului nostru.”

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)