autovit.ro

Kia Cee’d – analiza prețurilor de pe piața second-hand

Kia Cee’d este una dintre cele mai apreciate modele compacte de pe piața noastră. Prețurile de achiziție foarte bune, dotarea de serie bogată, garanția de 7 ani, dar și fiabilitatea dovedită în timp au transformat compacta coreeană într-o ofertă greu de refuzat. Prima generație a reprezentat o adevărată revelație pentru cumpărătorii din România, iar cea de-a doua a continuat buna tradiție. Mai jos, am analizat piața mașinilor second-hand pentru a vedea cum se situează Kia Cee’d.

 

 

Kia Cee’d – a doua generație 2012-prezent

Cea de-a doua generație a lui Kia Cee’d a trecut recent printr-un facelift, despre care am scris în articolul de aici. Modelele produse din 2012 până în prezent sunt foarte greu de găsit pe piața de mașini second-hand. Practic, există extrem de puțin oferte, ceea ce poate înseamnă că proprietarii nu vor să se despartă atât de repede de mașinile lor. Chiar dacă este un model compact, Kia Cee’d oferă un interior foarte spațios și un nivel de confort ridicat, ceea ce o transformă într-o opțiune reală pentru o mașină de familie. În plus, motorizările propuse de coreeni sunt plăcute, funcționează rafinat și nu consumă deloc mult. Un best-buy pentru bugetele medii.

Kia ceed 2010 exterior spate

Kia Cee’d – prima generație 2006-2012

Datorită prețului mai mic de achiziție, majoritatea modelelor de Cee’d vândute în România au fost cu motorizări pe benzină. Pentru prima generație, prețurile pornesc de la circa 6.500-7.000 de euro (an de fabricație 2010), pentru versiunea echipată cu motorul pe benzină de 1,6 litri, cu un rulaj nu prea ridicat, cu valori ce variază între 30.000-60.000 de km. Dieselul 1.6 CRDI este foarte rar și poate fi găsit la prețuri de circa 6.500 de euro, dar cu an de fabricație 2007 și un rulaj de ușor peste 100.000 km. Faptul că Cee’d are o prezență destul de modestă pe piața de mașini rulate relevă faptul că proprietarii sunt mulțumiți de achiziție și nu renunță atât de repede la acest model. Modelele mai vechi, cu an de fabricație 2008, pot ajunge la prețuri chiar și de sub 4.500 de euro.

 

Kia Cee’d nu este o achiziție sofisticată, dar se descurcă foarte bine la aproape toate capitolele. Iar cum prețurile sunt bune, nu există motive ca Cee’d să nu reprezinte o alternativă interesantă în segmentul compact.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)