autovit.ro

Kia Cee’d – facelift cu accent pe tehnologie

Kia Cee’d este una dintre cele mai iubite compacte din România. Prețul foarte bun de achiziție, garanția ce nu poate fi egalată de rivalii germani sau fiabilitatea foarte bună au făcut din modelul coreean un adevărat best-seller pe drumurile noastre. Chiar și pe piața de mașini rulate, Ceed are prețuri foarte bune. Acum, compacta coreeană a primit un facelift pentru a rămâne competitivă într-un segment foarte disputat.

 

Din punct de vedere al designului, Cee’d nu aduce foarte multe noutăți. Accentul a fost pus pe mici detalii la exterior și jante noi. La interior modificările sunt minore, însă materialele sunt mai bune calitativ, atât vizual, cât și tactil. Mai important este că Cee’d promite un nivel scăzut al vibrațiilor și o mai bună insonorizare a interiorului, datorită utilizării unor materiale fonoabsorbante suplimentare.

Kia Cee’d – motorizări

Cele mai importante schimbări aduse de acest facelift sunt propuse la capitolul tehnic. În ceea ce privește propulsoarele, poate cea mai interesantă noutate este adusă de motorul turbo de 1,0 litri, cu trei cilindri. Acesta este denumit ecoTurbo și este disponibil în două trepte de putere, de 100 CP și de 120 CP. În gamă vor fi în continuare disponibile motoarele de 1,4 litri cu 100 CP, dar și cel de 1,6 litri cu 128 CP.

Kia-ceed-facelift-2015-27

La capitolul propulsoare diesel, Cee’d va dispune în continuare de motorizarea 1.6 CRDI, disponibilă în două trepte de putere, de 110 CP, respectiv 136 CP. Altă noutate foarte importantă este lansarea în gamă a unei cutii cu dublu ambreiaj complet nouă. Aceasta dispune de 7 trepte și poate fi cuplată la motorul diesel de 136 CP. Restul gamei de motorizări poate utiliza o cutie manuală cu 6 trepte sau una cu dublu ambreiaj, dar cu 6 trepte.

Ca și până acum, versiunea de top denumitp Cee’d GT va avea sub capotă același propulsor turbo de 1,6 litri. Acesta produce 204 CP și 265 Nm, dar utilizează o turbină nouă, care promite un raspuns mult mai rapid la apăsarea pedalei de accelerație.

Kia ne anunță că versiunea cu facelift a lui Cee’d va ajunge pe piața din Europa la finalul acestei veri, iar prețurile urmează să fie comunicate.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)