autovit.ro

Kia e-Niro trece de 600 km autonomie în ciclul urban

Despre începutul erei mașinilor electrice nu se mai poate vorbi la viitor, căci la fiecare câteva zile avem câte o noutate despre tehnologie sau modele. Cu doar două săptămâni înainte de Salonul Auto de la Paris, Kia a prezentat e-Niro, un SUV de dimensiuni compacte cu propulsie full-electrică.

 

Pentru Kia, e-Niro este un pariu extrem de îndrăzneț, deoarece promite o autonomie foarte mare, spațiu pentru întreaga familie și prețuri accesibile pentru o mașină electrică. Pentru început trebuie menționat că e-Niro utilizează aceeași platformă și tehnologii cu recent lansata Hyundai Kona în versiunea electrică.

Poate cel mai interesant atu al lui e-Niro în lupta cu alte modele electrice este autonomia promisă, de 485 km în noul ciclu de testare WLTP, mult mai apropiat de condițiile reale de trafic față de vechiul ciclu de testare. Însă, într-un mod inedit, Kia a mai lansat o cifră interesantă.

e-Niro promite că poate rula pentru 615 km atunci când este exploatat exclusiv în mediul urban. Este bine știut că mașinile electrice sunt mai eficiente în traficul din oraș, la viteze mici, opus de mașinile propulsate de motoare termice, dar chiar și așa cifra este una impresionantă.

Pentru a reuși aceste performanțe, Kia propune, în versiunea de top, un pachet de acumulatori cu o capacitate de 64 kW și un motor electric de 204 CP, capabil să antreneze doar puntea față. Pentru această versiune, accelerația 0-100 km/h este realizată în 7,8 secunde.

Cei care doresc o versiune mai accesibilă, dar cu performanțe mai slabe, pot opta pentru modelul de intrare în gamă, care are un pachet de acumulatori de 39,2 kW ce permit o autonomie de 312. În această versiune, e-Niro are un motor electric de 136 CP și poate accelera de la 0-100 km/h în 9,8 secunde.

La interior, e-Niro va fi ușor diferit față de fratele cu motoare termice, având o serie de funcții specifice modelelor electrice, inclusiv în ceea ce privește sistemul de navigație care poate arăta stațiile de încărcare disponibile. Instrumentele de bord sunt și ele redesenate pentru a afișa informațiile utile pentru o mașină electrică.

Kia va prezenta e-Niro la Salonul Auto de la Paris, iar comercializarea va începe în scurt timp, la finalul acestui an.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)