autovit.ro

Kia ProCeed trece de la hatchback cu două portiere la shooting brake

Pentru a avea succes, constructorii auto trebuie mereu să-și ajustează oferta la cererile pieței, ceea ce este exact exemplul celor de la Kia. După două generații în care ProCeed a fost bazat pe o caroserie hatchback cu două portiere, acum a trecut la una de shooting brake, mult mai vandabilă în ziua de azi.

 

Într-un moment în care constructorii generaliști se orientează mult după profitabilitate și sunt atenți la extinderea portofoliului în zona de crossovere și SUV-uri, Kia surprinde prin lansarea versiunii ProCeed, care se transformă într-un adevărat shooting brake, un fel de break cu siluetă arcuită care plonjează rapid în partea din spate.

Nu este prima dată când vedem un astfel de model, primul exemplu fiind dat de Mercedes, cu CLS Shooting Brake, urmat de CLA Shooting Brake, iar apoi preluat de Hyundai la i30 Fastback, model cu care ProCeed este direct înrudit.

ProCeed utilizează aceeași platformă K2 pe care o regăsim și la restul gamei Ceed și are o lungime de 4,60 de metri, care trece chiar și de limita superioară a clasei compacte, fiind chiar mai lung decât breakul Ceed Sportwagon. Pentru a sublinia caracterul sportiv al noului model, Kia ProCeed are o gardă la sol mai mică cu 5 mm față de restul gamei.

Din punct de vedere financiar, hatchback-urile cu trei portiere au reprezentat un model de succes pentru constructorii auto, însă vremurile moderne au dus vânzările acestui tip de caroserie la valori atât de mici încât nu doar Kia a renunțat la producerea lui. Seat și Opel au luat măsuri similare, care cu siguranță vor fi urmate și de alții.

Față de celelalte versiuni din familie, ProCeed adoptă câteva elemente de design noi, care pun în valoare mai bine silueta dinamică și este disponibilă inclusiv în varianta GT, cu un motor de 1,6 litri și 204 CP. Alături de acesta, shooting breakul coreean poate fi comandat cu 1.0 T-GDI de 120 CP, 1.4 T-GDI de 140 CP sau cu dieselul 1.6 CRDI de 136 CP. Pentru motorizarea diesel este disponibilă o cutie cu dublu ambreiaj și 7 trepte.

Evident, pachetul de sisteme de siguranță este unul extrem de bogat, iar clienții mai pretențioși pot alege chiar și dotări cu tentă premium, precum sistemul audio JBL Premium. Prețurile pentru România nu au fost încă anunțate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)