autovit.ro

Lamborghini Aventador S – infuzie de adrenalină pentru supersportivul italian

Nu în fiecare zi ai parte de un nou supercar lansat pe piață. Deși Lamborghini Aventador este deja cunoscut de fanii mărcii, italienii au lansat o nouă versiune, denumită S. Aceasta reprezintă un facelift consistent, care aduce o serie de îmbunătățiri care fac și mai special supersportivul din Sant’Agata Bolognese.

Deși există numeroase modificări la exterior, designul a rămas în mare la fel, modelul fiind imediat recunoscut ca Aventador. În principal, elementele au fost redesenate pentru mai multă agresivitate, dar toate au și un rol practic, asigurând o mai bună aerodinamică sau o mai bună răcire pentru componentele care au nevoie. Eleronul spate este acum activ și are trei poziții, în funcție de necesitățile aerodinamice din momentul rulării. În viraje, apăsarea aerodinamică crește cu 50% pentru a apăsa mașina pe șosea.

Din punct de vedere tehnic, cea mai importantă modificare este introducerea unui sistem de direcție integrală, ceea ce înseamnă că Aventador poate vira cu toate cele patru roți. Astfel, dinamica și agilitatea sunt net superioare vechiului model. La viteze mici roțile spate virează opus de cele față, iar la viteze mai mare virează în aceeași direcție, rezultatul fiind un mai bun control și reacții mai liniare la limită. Trenul de rulare adaptiv a fost și el optimizat pentru a lucra împreună cu direcția integrală.

2017-lamborghini-aventador-s-facelift5

Lamborghini Aventador S – un plus de 40 CP pentru motorul V12

Cum era și normal, o astfel de modificare nu a lăsat neatins propulsorul V12. Acesta dezvoltă acum 740 CP și 690 Nm, printre modificări numărându-se și faptul că linia roșie a turometrului a fost ridicată de la 8350 rpm la 8500 rpm. Prin utilizarea materialelor ușoare greutatea a fost redusă la 1575 kg, ceea ce permite taurului italian să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde, viteza maximă fiind de 350 km/h. Cutia de viteze este aceeași, cu 7 trepte, dar este acum mai rapidă, schimbările de treaptă fiind realizate în doar 50 milisecunde.

Dacă ai în plan achiziția unui astfel de model trebuie să știi că primele livrări vor începe în primăvara anului 2017, iar prețurile de pornire pentru piața din Europa sunt de 281.555 euro fără TVA.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)