autovit.ro

Lamborghini Urus – cel mai rapid SUV din lume ajunge în România

În cadrul unui eveniment desfășurat în București, cel mai rapid SUV din lume a fost prezentat oficial pentru piața din România. Lamborghini Urus este cel de-al treilea model din gama constructorului din Santa’Agatha Bolognese, fiind prezentat la nivel global acum patru luni.

 

Ceea ce părea aproape imposibil acum câțiva ani a devenit o realitate chiar și pentru România – unul dintre cei mai puriști constructori auto, care și-a construit istoria pe modele supersportive, a lansat un SUV. Totuși, Urus este un model care ține cont de tradiția mărcii și excelează la capitolul sportivitate.

Lamborghini Urus dispune de un motor V8 biturbo, de 4,0 litri, care dezvoltă 650 CP la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 850 Nm, atins încă de la o turație joasă, de 2.250 rpm. Cu 162,7 CP/l, Urus își revendică cel mai bun raport greutate-putere din clasa sa, de 3,38 kg/CP.

În ceea ce privește performanțele, Urus poate concura lejer cu orice coupé sport, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde (până la 200 km/h – în 12,8 secunde) și atingând o viteză maximă de 305 km/h. Cu aceste cifre în fișa tehnică, noul Urus urcă în vârful ierarhiei celor mai rapide SUV-uri disponibile la ora actuală în lume.

Conform tradiției, SUV-ul Lamborghini și-a primit numele din lumea taurilor, la fel ca toate modelele mărcii. Pentru a permite ca șoferul să poate alege perfect modul de rulare, inginerii italieni au dezvoltat un sistem inovativ pe consola centrală prin care se pot selecta diferitele moduri, de la cel adaptat pentru circuit și până la cele specifice terenului accidentat sau zăpezii.

În plus, tot de pe consola centrală se pot selecta mai multe setări pentru modul de lucru al suspensiei, al evacuării sau al direcției. Evident, așa cum era de așteptat, un Lamborghini are și un preț pe măsură.

Urus pornește de la 206.000 de euro cu TVA, însă poate ajunge fără prea mari probleme aproape de pragul de 300.000 de euro, în funcție de nivelul de personalizare și de echipamente pe care și le dorește cumpărătorul.

Până în acest moment, în România, Lamborghini Urus a fost comandat de nu mai puțin de 20 de persoane, prima unitate urmând a fi livrată la începutul lunii iunie.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)