autovit.ro

Land Rover Defender a ieșit din producție după o carieră de aproape 70 de ani

Unul dintre cele mai emblematice modele ale industriei britanice de automobile a ieșit oficial din producție după o carieră de 68 de ani. Ultimul exemplar Defender a ieșit pe porțiile uzinei din Solihull, încheind oficial producția legendarului off-roader.

După o lungă serie de amânări, Land Rover a decis să scoată din producție legendarul model Defender. Producția modelului off-road se oprește după 68 de ani, timp în care pătrățosul model a evoluat, dar rețeta esențială a rămas practic aceiași. Inițial, producția modelelui Defender ar fi trebuit să fie oprită încă din vara anului trecut, dar imediat după anunț, cererea pentru modelul 4×4 a depășit orice așteptare. Oficialii Land Rover au profitat de acest lucru și au decis să mai producă o serie de exemplare, ceea ce a dus totalul de unități Defender produse la peste 2 milioane.

land-rover-defender-last-14

Pentru ultimul Defender, Land Rover a organizat un eveniment special în cadrul uzinei de la Solihull. Peste 700 de invitați, majoritatea actuali și foști angajați ai uzinei au participat la ceremoria asamblării ultimului exemplar Defender. Pentru a păstra vie tradiția, Land Rover a anunțat că uzina de la Solihull va demara un program oficial de restaurare a modelelor Defender. În cadrul programului vor fi restaurate un număr de exemplare Defender provenite din întreaga lume ce vor fi apoi oferite la vânzare.

land-rover-defender-last-17

În cadrul ceremonie au mai fost prezente și 25 de vehicule unice din istoria mărcii Land Rover. Cele 25 de modele istorice au făcut turul uzinei înainte de a se alătura ultimului exemplar Defeneder ce va fi și el păstrat în muzeul Jaguar Land Rover Collection.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)