autovit.ro
B SECTIUNI

Lexus CT 200h, scos la lumina

Cei de la Lexus au facut publice de curand specificatiile complete pentru noul produs al marcii, botezat CT 200h. Hatchback-ul hibrid se incrie in tendinţele de design ale casei japoneze, dar in acelaşi timp are un puternic caracter individualist, dat de eleronul dispus în zona plafonului, dar si de jantele din aliaj de 17 inch si farurile cu tehnologie LED, care compun un tablou foarte reusit. La interior, te vor lasa cu gura cascata afisajul LCD cu diametrul de 8 inch, inserţiile metalice, precum şi materialele placute la atingere.

Cei de la Lexus stiu care este trendul zilelor noastre, iar pentru a-i multumi pe ecologisti, au plantat in habitaclul hibridei incinte acustice bazate pe rasina si componenete bioplastice. Puterea este furnizata de un motor pe benzina de 1,8 litri VVT – i de 99 CP si unul electric, ce dezvoltă 82 CP. Totusi, forta combinata este de numai 136 CP, iar compacta sufera putin la capitolul performante. Pana la 100 km/h trec 9,8 secunde, in timp ce viteza maxima este de 180 km/h. Impresioneaza insa consumul de combustibil returnat, doar 5,6 l/100 km in regim mediu.

Sunt disponibile patru moduri de rulare, ce permit soferului sa aleaga intre maximum de eficientă sau performanta. Modul Sport reduce influenta dadacelor de siguranta, adica decuplează sistemul de control al stabilitatii si tractiunii, in timp ce setarea Eco intarzie raspunsul acceleratiei.

Daca doriti ceva mai multe purtere si implicit, un ritm de mers decent, va trebui sa alegeti modul Normal, care are la randul lui doua setări – normal si EV. Aliatii copacelior verzi se vor simti cel mai bine in această ultima configuratie, CT 200h fiind capabil sa parcurga aproape doi kilometri fara nici un gram de emisii poluante, insa viteza de deplasare este restrictionata la 28 km/h. Vanzarile lui CT 200h vor demara la inceputul anului viitor, iar lista de asteptare va fi una green.

Detalii complete (verdicte, preturi, date tehnice) despre gama Lexus disponibile pe WhatCar.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)