autovit.ro

Lexus IS, definitia rafinamentului

La Salonul Auto de la Detroit, primul eveniment auto de anvergura din acest an, Lexus a facut furori prin prezentarea celei de-a treia generatii IS. Si chiar daca marea majoritate a revizuirilor au fost operate la nivel estetic, noua berlina premium realizata pe baza conceptului LF-CC este cu adevarat spectaculoasa…

Din primele fotografii “scapate” pe Internet cu doar cateva zile inaintea prezentarii oficiale se observa clar ca cel mai important castig al acestei a treia generatii Lexus IS ar fi la capitolul estetic. Prin urmare, Lexus IS adopta noul limbaj stilistic al marcii “L Finess” si care se evidentiaza prin masiva grila trapezoidala si blocurile optice mai agresive si indraznet alungite spre aripile laterale. Un alt detaliu estetic care potenteaza caracterul noului Lexus IS este plasarea luminilor de zi sub farurile traditionale, o ghirlanda de LED-uri care formeaza litera L.

IS_2

La interior, Lexus IS se evidentiaza prin consola centrala de mari dimensiuni, puternic inclinata. Tot aici se mai remarca comenzile tactile pentru instalatia de climatizare, ceasul analogic incadrat de fantele de ventilatie, precum si ecranul sistemului multimedia.

Oficialii brand-ului premium al marcii Toyota mai afirma ca ampatamentul a fost sensibil marit (2.800 mm), iar impreuna cu scaunele mai subtiri a fost obtinut cel mai mare spatiu pentru genunchi din segment pentru ocupantii locurilor din spate. Mai mult, pozitia de condus a fost orientata spre latura sporty, iar volanul preluat de la supercar-ul LFA a fost plasat mai jos.

IS_3

Gama de motorizari este formata din doua propulsoare, un V6 pe benzina IS 250 care dezvolta 204 CP si un hibrid IS 300h. Acesta din urma se bazeaza pe un motor electric si un motor pe benzina de 2,5 litri cu 4 cilindri in linie, intreg ansamblul dezvoltand 217 CP. Iar ambele versiuni dispun optional de kitt-ul estetic F-Sport, menit sa adauge un plus de agresivitate exteriorului.

Voua cum vi se pare aceasta a treia generatie Lexus IS?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)