autovit.ro

Licitație pentru centura localităților Comarnic și Bușteni

Acum două luni vă spuneam în acest articol că CNADNR pregătește o nouă licitație pentru a atribui contractul lucrărilor pentru autostrada A3, pe segmentul Comarnic-Brașov. Însă, evident, procedura este complicată, necesită timp, iar lucrările, dacă vor începe, vor fi de durată. Totuși, se pare că există o șansa ca aglomerația de pe Valea Prahovei să fie redusă, mult mai repede decât am fi crezut.

 

Într-un recent anunț venit din partea CNADNR, instituția anunță că urmează să organizeze o licitație, nu mai târziu de săptămânile viitoare, pentru a atribui un contract pentru realizarea centurilor ocolitoare ale localităților Comarnic și Bușteni. Cele două zone de pe DN1 sunt cele mai aglomerate și blochează traficul, astfel încât se creează foarte ușor ambuteiaje. De exemplu, în Bușteni există mai multe treceri de pietoni, astfel încât este imposibil să se circule într-un ritm fluid. Centurile celor două localități nu vor exclude construirea segmentului de autostradă Comarnic-Brașov, dar au avantajul că se pot finaliza mult mai repede, cu costuri reduse. În cazul ideal, cele două proiecte vor fi gata spre finalul anului viitor, pregătite în timp pentru a prelua traficul aglomerat din perioada sărbătorilor. Dar cum proiectele din România se realizează foarte rar la timp, șansele rămân totuși reduse.

busteni

Centura Comarnic va avea 3 km

În cazul centurii prevăzute pentru Comarnic, lucrările pot începe plecând de la un drum industrial deja existent. Acesta acoperă aproximativ un km din proiectul centurii, urmând ca alți doi să fie realizați de la zero pentru o distanță totală de trei kilometri. La Bușteni, lucrările sunt mai complexe, dar, în teorie, nu trebuie să dureze prea mult. Ambele centuri vor fi realizate în regim de drum național, cu o singură bandă pe sens.

Prețul pentru întregul proiect nu este momentan cunoscut, urmând să fie făcut public doar după încheierea licitației publice.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)